Προφυλακίστηκε 29χρονος Ρομά για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης

Προφυλακίστηκε 29χρονος Ρομά για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης

Προφυλακίστηκε 29χρονος Ρομά για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 399 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες ένας 29χρονος Ρομά, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη ληστεία που φέρεται να έχει διαπράξει μαζί με άλλα τρία άτομα, σε σπίτι ηλικιωμένης σε χωριό της Ρόδου, από όπου και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι έχει την όποια εμπλοκή στην υπόθεση υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα βρισκόταν στην Αθήνα και έχει καιρό να έρθει στο νησί μας, ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι και αποφάσισαν να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Πιο αναλυτικά, ο 29χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Στεφανία Καρακατσάνη προσήχθη χθες το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Ο ίδιος είπε ότι είναι παντρεμένος και διαμένει από το 2019 μόνιμα με τη σύζυγο, το παιδί τους και τη μητέρα του στην Αθήνα και έκτοτε δεν έχει έρθει στη Ρόδο. Ο 29χρονος τόνισε πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση είναι η κατάθεση του 32χρονου αδελφού του, ο οποίος και έχει δηλώσει ψευδώς ότι εκείνος έκανε τη ληστεία. Επίσης πρόσθεσε ότι τόσο ο 44χρονος όσο και η 23χρονη συγκατηγορούμενοι, του δεν αναφέρουν ότι είχε την όποια συμμετοχή ο 29χρονος, ενώ επικαλέστηκε και την ανάκληση- δήλωσε που έκανε στις αρχές Απριλίου 2022 ο 32χρονος αδελφός του, σύμφωνα με την οποία ο 29χρονος ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς και ότι όλα όσα κατέθεσε εναντίον του ήταν αποτέλεσμα πιέσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 29χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.
Αξίζει να σημειωθεί πως προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε στις αρχές Μαρτίου 2022 μετά την απολογία του και ο 44χρονος που κατηγορείται για την ίδια υπόθεση, ενώ ο 32χρονος και η 23χρονη που απολογήθηκαν το ίδιο διάστημα (Μάρτιος 2022) αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της εμφάνισής τους ο άνδρας δύο φορές τον μήνα και η γυναίκα μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η ληστεία είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020, όμως λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου οι φερόμενοι ως δράστες δεν συνελήφθησαν αλλά με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 σε χωριό της Ρόδου. Η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της όπου και δέχτηκε την «επίσκεψη» του 32χρονου και της 23χρονης, οι οποίοι μπήκαν μέσα παραβιάζονταν την είσοδο και στη συνέχεια με τη χρήση βίας αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα και μικρό χρηματικό ποσό που είχε η ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο πορτοφόλι της. Οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας ξεκίνησαν τη διερεύνηση της υπόθεσης και στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 εντόπισαν και προσήγαγαν τους δράστες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκε και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε το ζευγάρι για την πράξη του. Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή των δύο άλλων ατόμων, πρόκειται για τον 29χρονο αδελφό του 32χρονου και έναν 44χρονο στον οποίο ανήκε το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινήθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για να κάνουν τη ληστεία. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί το αυτοκίνητο το είχε πάρει από τον Μάιο του 2020 ο 32χρονος από τον 44χρονο, όμως δεν είχε γίνει μεταβίβαση αυτού στο όνομά του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών