Σε απόγνωση και οι μεταφορικές εταιρείες στη Ρόδο εξαιτίας των αυξήσεων

Σε απόγνωση και οι μεταφορικές εταιρείες στη Ρόδο εξαιτίας των αυξήσεων

Σε απόγνωση και οι μεταφορικές εταιρείες στη Ρόδο εξαιτίας των αυξήσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 846 ΦΟΡΕΣ

Οδηγούνται σε αδιέξοδο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών μας

Οι δυσβάσταχτες ανατιμήσεις γονατίζουν τον κλάδο των μεταφορέων στα νησιά μας αλλά και τον κόσμο που θα είναι ο τελικός αποδέκτης, αφού ο αγώνας για επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με εκπροσώπους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μεταφορών στα νησιά μας, τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για τις επιχειρήσεις αυτές, είναι εξοντωτικά και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν σε μαρασμό τις επιχειρήσεις που έχουν απομείνει να παλεύουν με νύχια και με δόντια.

Οι σφοδρές ανατιμήσεις, εκτός από τους καταναλωτές και τις τοπικές επιχειρήσεις που θα είναι οι τελικοί αποδέκτες, βαρύνουν εξίσου σημαντικά και απειλητικά και έναν κλάδο που μάχεται να κρατηθεί όρθιος την τελευταία δεκαετία κι αυτός δεν είναι άλλος από τους μεταφορείς που διατηρούν γραφεία στη Ρόδο και στον Πειραιά.

Επιχειρηματίας της Ρόδου που δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στον κλάδο των μεταφορών, σε δηλώσεις του χθες στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» επισήμανε ότι η κατάσταση στην αγορά έχει ξεπεράσει κάθε όριο πλέον, αφού το κόστος μιας νταλίκας που απαιτείται να μεταφερθεί από τον Πειραιά στη Ρόδο και να επιστρέψει εκ νέου πίσω, ανέρχεται πλέον στα 2.132 ευρώ από τα 1.400 ευρώ περίπου που έφθανε τους προηγούμενους μήνες!

«Κανείς δεν ξέρει πού και πώς θα τελειώσει η δοκιμασία αυτή και ποιος θα μπορέσει να διασωθεί από αυτήν», επισήμανε ο ίδιος.

«Δεν στηριζόμαστε από πουθενά»
Οι μεταφορείς, επισημαίνουν ότι σε αντίθεση με άλλους κλάδους, οι ίδιοι δεν περιλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης που έχουν παρθεί για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, με αποτέλεσμα να επωμίζονται οι ίδιοι το τεράστιο αυτό κόστος που φέρνει τον κλάδο τους πλέον αντιμέτωπο με συνέπειες τέτοιες που είναι απρόβλεπτες και άκρως επικίνδυνες ακόμα και για την ίδια την επιβίωσή τους.

«Καλούμε τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους εκπροσώπους μας, να λάβουν μέτρα για την κατάσταση αυτή, η οποία επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Δεν είναι δυνατόν να μετακυλήσουμε εμείς τις αυξήσεις αυτές στους πελάτες μας (δηλαδή τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά) διπλασιάζοντας το κόστος μεταφοράς. Αν αυτό γίνει, τότε τα πάντα θα καταρρεύσουν αφού κανείς δεν μπορεί να αντέξει αυτό το κόστος» - τονίζουν οι ίδιοι.

Το συγκοινωνιακό αποτελεί αγκάθι
Οι μεταφορείς επισημαίνουν, ακόμα με δηλώσεις τους στη «Ροδιακή» ότι αυτό που απαιτείται είναι να στηριχθούν οι τοπικές εταιρείες που απέμειναν να λειτουργούν και να αναγκαστούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και περισσότερα πλοία να ναυλώσουν προς και από τη Ρόδο για να εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο το μεταφορικό έργο αλλά και μικρότερες να είναι οι χρεώσεις από αυτές που σήμερα έχουν διαμορφωθεί.

Ενόψει του καλοκαιριού επίσης, τονίζουν ότι η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο εκρηκτική και καλούν τους εκπροσώπους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο να λάβουν τα μέτρα τους.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη