Ακυβέρνητο σκάφος στη Νίσυρο

Ακυβέρνητο σκάφος στη Νίσυρο

Ακυβέρνητο σκάφος στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 286 ΦΟΡΕΣ

Ακυβέρνητο ανοικτά της Νισύρου έμεινε προχθές το μεσημέρι ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και ένας 43χρονος τραυματίας.

Με συντονισμένο σχέδιο που εφαρμόστηκε από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω και οι επιβάτες του σκάφους όπως και το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο ίδιο νησί.

Πιο αναλυτικά, προχθές το μεσημέρι ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Κω και Νισύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας του ιστιοφόρου “BEAUTIFUL HELEN” Ν.Π. 12434, στη θαλάσσια περιοχή 4 ναυτικά μίλια ανατολικά της Νισύρου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένας 43χρονος τραυματίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ρυμουλκό «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ» Ν. Βόλου 562 και το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Ν.Π.12734, προς παροχή συνδρομής.

Ο 43χρονος μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, ενώ το “BEAUTIFUL HELEN” ρυμουλκήθηκε από το «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ» και κατέπλευσε με ασφάλεια στον Λιμένα Καρδάμαινας Κω, όπου αποβιβάστηκαν και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Νισύρου: 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Διανομή κατσικιών για το Πάσχα από τον δήμο της Νισύρου

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών