Το «Βραβείο Ευρώπης» θα στολίζει το Δημαρχείο Ρόδου

Το «Βραβείο Ευρώπης» θα στολίζει το Δημαρχείο Ρόδου

Το «Βραβείο Ευρώπης» θα στολίζει το Δημαρχείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 113 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 15 Απριλίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3303

H ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΟΝ

ΘΑ ΣΤΟΛΙΖΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΝ ΡΟΔΟΥ
Η πόλις εορτάζει την ιστορικήν ημέραν
Η ΒΡΑΒΕΥΣΙΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η Ρόδος φωταγωγημένη σημαιοστολισμένη και με φωτεινήν επιγραφήν «Βραβείο Ευρώπης» εις την κορυφήν της το Ευρωπαϊκόν Βραβείον.

Το γεγονός προεκάλεσε γενικήν συγκίνησιν και οι πάντες, εορτάζουν σήμερον την εξαιρετικήν τιμήν προς την πόλιν.

Η ΑΦΙΞΙΣ
Σήμερον την 10ην προμεσημβρινήν επιστρέφει εις Ρόδον ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης νομίζων τα διακριτικά και το μετάλλιον του Βραβείου της Ευρώπης, το οποίον απενεμήθη εις την Ρόδον δια τα μέχρι τούδε επιτεύγματά της εις όλους τους τομείς. Εις το αεροδρόμιον θα υποδεχθούν τον αφικνούμενον με τα διάσημα Δήμαρχον ο Πρόεδρος, ο Δημαρχών και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τα προεδρεία και μέλη διαφόρων οργανώσεων, εν τη επιθυμία όπως υπογραμμισθή το γεγονός της βραβεύσεως της Ρόδου και όπως, δια της λαϊκής συμμετοχής τονισθή ότι το Βραβείον ανήκει εις ολόκληρον τον λαόν της Ρόδου.

ΕΙΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ
Μετά την υποδοχήν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης θα κατευθυνθή εις το Δημοτικόν Θέατρον Ρόδου, όπου, περί την 11ην π.μ. θα ομιλήση προς τους συγκεντρωμένους πολίτας και αφού περιγράψη τα της τελετής απονομής του Βραβείου εις Στρασβούργον, θα επιδείξη προς όλους το Μετάλλιον και τα άλλα διακριτικά του απονεμηθέντος Ευρωπαϊκού τίτλου. Προηγουμένως θα γίνη προσφώνησις υπό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεοχάρη, ο οποίος μεταξύ άλλων θα τονίση ότι το Βραβείον είναι το αποτέλεσμα πολυετών προσπαθειών ολοκλήρου του λαού και των Κυβερνητικών υπηρεσιών, αι οποίαι με την συνεχή συμπαράστασίν των εβοήθησαν δια την πραγματοποίησιν του επιτεύγματος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Επ’ ευκαιρία της αφίξεως του Δημάρχου κ. Πετρίδη απηύθυνον προσκλήσεις προς τα μέλη των δια να μετάσχουν της υποδοχής η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, οι Κουρείς, οι Λιμενεργάται, ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Καταστηματαρχών, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι Λαχανοπώλαι κ.λπ.

2.000 ΝΕΟΣΣΟΙ ΠΡΟΣ ΠΑΧΥΝΣΙΝ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΕΙΣ ΣΟΡΩΝΗΝ
Η Διεύθυνσις Γεωργίας Δωδεκανήσου απέστειλεν εις το πτηνοτροφικόν κέντρον Σορωνής, 2.000 νεοσσούς προς πάχυνσιν, συμφώνως προς πρόγραμμα το οποίον εφαρμόζεται από του παρελθόντος έτους εις την Δωδεκάνησον. Οι απεσταλέντες νεοσσοί μετά ωρισμένον χρονικόν διάστημα θα αρχίσουν να διατίθενται εις την αγοράν, δια την αντιμετώπισιν των τουριστικών αναγκών.
Βάσει του ιδίου προγράμματος, θα διατεθούν προσεχώς και άλλοι νεοσσοί εις τα πτηνοτροφικά κέντρα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΗΝ
Ως πληροφορούμεθα, υπό του Εθνικού Οργανισμού Ελληνικής Χειροτεχνίας απεφασίσθη η διάθεσις του ποσού 50.000 δραχμών κατ’ αρχήν, δια ίδρυσιν εργαστηρίου Ταπητουργίας και Υφαντικής εις το Καστελλόριζον, προς τον σκοπόν όπως δωθή η δυνατότης μιάς οικονομικώς επωφελούς απασχολήσεως εις τας γυναίκας της νήσου.

Την Τρίτην αφικνείται ο κ. Κωτιάδης
Θ’ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ

Την Τρίτην αφικνείται αεροπορικώς εις Ρόδον ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στέλιος Κωτιάδης ο οποίος αμέσως θα επιβιβασθή σκάφους της Θ.Ο.Α. και θα αναχωρήση εις Κάλυμνον όπου, ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως θα παραστή εις τας εορτάς επ’ ευκαιρία του απόπλου των σπογγαλιευτικών.
Ο κ. Υπουργός μετά τας εορτάς, θα αναχωρήση ατμοπλοϊκώς εκ Καλύμνου εις Πειραιά την εσπέραν της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...