Ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 499 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα και ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη η διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου Ρόδου, ενόψει του Πάσχα, καθώς η διαδικασία θα γίνει τμηματικά λόγω του μεγάλου αριθμού των ωφελουμένων.

Όπως δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη, κάθε μέρα θα εξυπηρετούνται περίπου 250 άτομα, ενώ σήμερα θα σταλούν σε όλους μηνύματα για το πότε θα πρέπει να περάσουν από τις εγκαταστάσεις του για να παραλάβουν τα τρόφιμά τους.

«Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διανομή του κοινωνικού παντοπωλείου στους δικαιούχους που είναι γραμμένοι στις λίστες της περιφέρειας και της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Είναι η πρώτη ανάθεση που κάναμε και έχουμε σε εξέλιξη έναν δεύτερο διαγωνισμό των 215.000 ευρώ, τον οποίο θα προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μπορούμε να διαθέτουμε τα απαραίτητα τρόφιμα στους δικαιούχους των κοινωνικών παντοπωλείων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα τρόφιμα έχουν φτάσει και την Παρασκευή θα σταλούν και τα μηνύματα στους δικαιούχους καθώς θα γίνει η διανομή κατά ομάδες. Οι διανομές θα γίνονται από τη Δευτέρα μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Οι δικαιούχοι έχουν χωριστεί ανά 250 άτομα τη μέρα, καθώς ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ και θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε περίπου 1.000 δικαιούχους.

Η διανομή θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα και τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η πανδημία» δήλωσε η κ. Γιασιράνη, η οποία πρόσθεσε ότι εξασφαλίστηκε όλη η ποσότητα τροφίμων που πρέπει να διανεμηθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με την προμήθεια των αγαθών που ήταν σε έλλειψη.

Επίσης έκανε γνωστό ότι τα κοινωνικά παντοπωλεία στα νησιά θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα, λίγο μετά τις γιορτές του Πάσχα και θα προμηθευτούν τρόφιμα από τον επόμενο διαγωνισμό.

Όπως είπε, η προμήθεια των τροφίμων σε αυτή τη φάση ήταν ύψους 30.000 ευρώ, και για τον λόγο αυτό καλύφθηκε ένα μέρος των δικαιούχων στην περιοχή μας.

«Επειδή ο μεγάλος όγκος δικαιούχων είναι στο νησί της Ρόδου επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με τη Ρόδο. Στα υπόλοιπα νησιά έχουμε και το ΤΕΒΑ που είναι σε εξέλιξη και γίνονται διανομές. Ρίξαμε το βάρος τις μέρες του Πάσχα στη Ρόδο για να γίνει μία ορθολογική κατανομή και να μη μείνουν αβοήθητοι συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, μετά τις προσφυγές από τις εταιρείες και δεν αποκλείεται η περιφέρεια τελικά να τον ακυρώσει και να προκηρύξει νέο.

«Έχουμε μία δικαστική εκκρεμότητα μέσα στον Μάιο, θα περιμένουμε. Ενδέχεται να πάρουμε και άλλα μέτρα για τον διαγωνισμό αυτό. να συνεχίσουν αυτές οι προσφυγές και οι διαμάχες μεταξύ των διαγωνιζομένων, εμείς ενδέχεται να τον ακυρώσουμε και να προκηρύξουμε νέο που θα γίνει με τη νέα νομοθεσία και θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα» δήλωσε για το θέμα η αντιπεριφερειάρχης.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής μας είπε ότι τα κρούσματα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία ενώ καταργούνται τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού από 1 Μαΐου. «Νομίζω ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το καλοκαίρι.

Το εθνικό σύστημα υγείας δεν δέχεται πια αυτή την πίεση που δεχόταν τους χειμερινούς μήνες όταν τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά» κατέληξε αλλά διευκρίνισε ότι τα rapid test θα συνεχίσουν να διεξάγονται καθημερινά στις θέσεις που ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα. Επομένως όποιος θέλει μπορεί να ελέγχεται με ασφάλεια και δωρεάν στον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας