«Ριγμένες» οικονομικά οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις των νησιών

«Ριγμένες» οικονομικά  οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις των νησιών

«Ριγμένες» οικονομικά οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις των νησιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 145 ΦΟΡΕΣ

Πολύ …«ριγμένες» οικονομικά είναι αρκετές νησιωτικές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων (μεταξύ αυτών και η δική μας), σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα αθηναϊκών ιστοσελίδων.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, η Ελληνική Ομοσπονδία «χρωστάει» στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου το ποσό των 170.000 ευρώ (με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μάλλον είναι και περισσότερα). Είναι χρήματα που αφορούν επιχορηγήσεις που δεν έχουν καταβληθεί ακόμη αλλά και σε άλλες αποφάσεις που ακόμη δεν έχουν εκτελεστεί (έχουν να κάνουν με εξτρά χρήματα που δικαιούνται οι νησιωτικές Ενώσεις). Το φως της δημοσιότητας έχει δει μάλιστα η σχετική λίστα που περιλαμβάνει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Αναλυτικά:

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: 170.000
ΕΠΣ Καστοριάς: 103.000
ΕΠΣ Κεφαλληνίας: 140.000

ΕΠΣ Κυκλάδων: 318.000
ΕΠΣ Λέσβου: 189.000
ΕΠΣ Σάμου: 108.000
ΕΠΣ Χίου: 105.000.

Τα ποσά, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, δεν είναι και λίγα και εννοείται ότι ειδικά για τις νησιωτικές Ενώσεις όπου υπάρχει και η ιδιαιτερότητα των μετακινήσεων (από νησί σε νησί), η οποία είναι μεγάλης σημασίας. Είναι χρήματα που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων.

Εξυπακούεται, επίσης, θα έλεγε κανείς, ότι οι συγκεκριμένες Ενώσεις θα έπρεπε να τύχουν σημαντικές προτεραιότητες από την Ελληνική Ομοσπονδία μόνο και μόνο επειδή είναι νησιωτικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα ποσά έχουν μαζευτεί επειδή στην ουσία η Ομοσπονδία ποτέ δεν έχει καταφέρει να είναι συνεπής στο «ειδικό καθεστώς» (με τα εξτρά χρήματα που δικαιούνται), που βρίσκονται οι Ενώσεις των νήσων. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι κανείς δεν δείχνει αισιόδοξος ότι τα ποσά αυτά θα εισπραχθούν σύντομα…

Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων