Για διάπραξη κλοπών θα δικαστούν μετά το Πάσχα δύο Γεωργιανοί

Για διάπραξη κλοπών θα δικαστούν μετά το Πάσχα δύο Γεωργιανοί

Για διάπραξη κλοπών θα δικαστούν μετά το Πάσχα δύο Γεωργιανοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 426 ΦΟΡΕΣ

Μετά το Πάσχα θα δικαστούν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Γεωργιανοί που το περασμένο καλοκαίρι, ήρθαν από την Αθήνα στο νησί μας με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από κατοικίες της περιοχής μας.

Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 42 ετών κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και κλοπή κατά μόνας και η δίκη τους ορίστηκε να γίνει στις 4 Μαΐου.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους δύο αλλοδαπούς ξεκίνησε όταν την 1η Ιουλίου 2021 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου, ότι πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, άγνωστος δράστης με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερε να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ από την ταμειακή μηχανή που υπάρχει στον χώρο της υποδοχής.

Από τις κάμερες ασφαλείας που έλεγξαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι δράστης ήταν ο 42χρονος, ο οποίος διέμενε στο ξενοδοχείο μαζί με τον 35χρονο και μία 30χρονη επίσης από τη Γεωργία, από τις 31 Ιουνίου 2021.

Από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές και της περιοχής μας για κλοπές και έτσι ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πράγματι πρωινές ώρες στις 2 Ιουλίου 2021 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες σε δρόμο της πόλης της Ρόδου, όπου κινούνταν με το αυτοκίνητό τους, το οποίο και κατασχέθηκε.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Γεωργιανοί μαζί με την 30χρονη συμπατριώτισσά τους που διαφεύγει τη σύλληψη, είχαν έρθει από την Αθήνα που διέμεναν μόνιμα στο νησί μας στις 30 Ιουνίου 2021, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Οι δράστες αφού εντόπιζαν τις κατοικίες που ήθελαν, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, αφαιρούσαν τον ομφαλό της πόρτας της κύριας εισόδου και αφού εισέρχονταν μέσα αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει εκτός από την κλοπή των χρημάτων από την ταμειακή μηχανή του ξενοδοχείου, και άλλες δύο κλοπές.

Η πρώτη φέρεται να έγινε την 1η Ιουλίου 2021 το χρονικό διάστημα από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι σε κατοικία, από όπου και αφαίρεσαν ένα PlayStation με δύο μοχλούς, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 500 ευρώ, δύο κουμπαράδες που περιείχαν 600 ευρώ, ένα φορητό ηχείο αξίας 30 ευρώ, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια αξίας 100 ευρώ και ένα ασημένιο κολιέ.

Η δεύτερη διάρρηξη έγινε από την 1η έως τις 2 Ιουλίου 2021 στη μία και μισή τα ξημερώματα σε άλλη κατοικία από όπου αφαίρεσαν διάφορα χρυσά κοσμήματα αξίας άνω των 20.000 ευρώ!

Στην κατοχή τους, στο όχημα που χρησιμοποιούσαν και σε χώρο όπου διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• κλοπιμαία προερχόμενα από τις κατοικίες που διέρρηξαν
• κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες
• αντικείμενα, των οποίων η προέλευση ερευνάται
• αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
• 10 ναρκωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα (δισκία) χωρίς ιατρική συνταγή.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Τα κλεμμένα αντικείμενα που αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στις 5 Ιουλίου 2021 το μεσημέρι συνοδευόμενοι ο 42χρονος και ο 35χρονος από τους συνηγόρους τους κ. Στεφανία Καρακατσάνη και κ. Αδάμ Ιορδανίδη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος είχε αρνηθεί την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση και ο 35χρονος είχε αποδεχτεί όλες τις κατηγορίες και είχε ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και ελάμβανε αγωγή καθώς επίσης και με τα ναρκωτικά, τα οποία είχε κάνει χρήση. Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι ουδεμία σχέση έχουν οι συγκατηγορούμενοί του και ότι όλα τα είχε κάνει μόνος του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο Γεωργιανοί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Όμως καθώς στη συνέχεια προέκυψε ότι τουλάχιστον σε μία περίπτωση σπιτιού συμπολιτών μας, από όπου οι δύο αλλοδαποί αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα, η αξία αυτών ήταν πολύ μεγαλύτερη από τα 20.000 ευρώ που αρχικά είχε καταγγελθεί, η ανακρίτρια Ρόδου κάλεσε εκ νέου τους δύο Γεωργιανούς για να δώσουν συμπληρωματικά εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται. Έτσι στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 το μεσημέρι συνοδευόμενοι από τις συνηγόρους τους κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Στεφανία Καρακατσάνη ο 42χρρονος και ο 35χρονος πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας για να δώσουν συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος αρνήθηκε για άλλη μία φορά την όποια εμπλοκή στην υπόθεση τονίζοντας μάλιστα ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, ενώ ο 35χρονος παραδέχτηκε όπως και την προηγούμενη φορά τις πράξεις του, τονίζοντας ωστόσο ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών για αυτό και δεν θυμάται τα περισσότερα από αυτά που του καταλογίζονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και οι δύο Γεωργιανοί επέστρεψαν στις φυλακές, όπου κρατούνται από τις αρχές καλοκαιριού έως και σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους