Αθωώθηκε επιχειρηματίας κατηγορούμενος για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Αθωώθηκε επιχειρηματίας κατηγορούμενος για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Αθωώθηκε επιχειρηματίας κατηγορούμενος για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1850 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε απο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, 65χρονος επιχειρηματίας που κατηγορούνταν για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, την περίοδο των capital controls.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος στις 20 Αυγούστου 2016 προέβη σε μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, ενώ αυτό απαγορευόταν, με την κατάρτιση συμβάσεων αποδοχής συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, η εκκαθάριση των οποίων πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού του εμπόρου, ο οποίος τηρείται εκτός Ελλάδας σε φορέα παροχής υπηρεσιών πληρωμών.

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος ως ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης κατηγορούνταν ότι πραγματοποίησε την ημέρα εκείνη, τέσσερις συναλλαγές με πελάτες συνολικής χρηματικής αξίας 720,69 ευρώ με τη χρήση μίας τερματικής συσκευής αποδοχής πληρωμών (my pos), η οποία ήταν συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα της Μάλτας όπου και πιστώνονταν το αντίτιμο των συναλλαγών.

Η δίκη έγινε προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ενώπιον του οποίου η συνήγορος υπεράσπισης του 65χρονου, κ. Σταματία Φίλια προέβαλε τον αυτοτελή ισχυριμό ότι η ποινική δίωξη είναι ανυπόστατη και άκυρη αλλά και αυτόν περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω κατάργησης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Πιο αναλυτικά, επισημάνθηκε στο δικαστήριο ότι ο 65χρονος δεν γνώριζε (ούτε η πωλήτρια εταιρεία του my pos τον ενημέρωσε) ότι αυτή η τερματική συσκευή ήταν συνδεδεμένη σε τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα στη Μάλτα, όπου και πιστωνόταν το ανωτέρω αντίτιμο των συναλλαγών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο 65χρονος να πλανηθεί από την εν λόγω εταιρεία διότι εμφανίσθηκε κατά την πώληση της τερματικής συσκευής υπό τον μανδύα της νομιμότητας ως εκπρόσωπος της MASTERCARD, παραδίδοντάς του και την αντίστοιχη χρεωστική κάρτα.

Εξετάζοντας όλα τα στοιχεία το δικαστήριο και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπιης κ. Σταματίας Φίλια, απάλλαξε από τις κατηγορίες τον 65χρονο, κρίνοντάς τον αθώο.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»