Γυμνάσιο-Λ.Τ. Χάλκης: Επιμόρφωση στην «ανεστραμμένη» τάξη

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Χάλκης: Επιμόρφωση στην «ανεστραμμένη» τάξη

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Χάλκης: Επιμόρφωση στην «ανεστραμμένη» τάξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Χάλκης «Σ. Φανουράκης» και στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη. Η Σχολική Σύμβουλος κ. Ντίνα Καλαούζη οργάνωσε μια εξαιρετική παρουσίαση με θέμα: «Το μοντέλο της ανεστραμμένης μάθησης».

Η «ανεστραμμένη» τάξη (Flipped Classroom) είναι μια καινοτόμος διδακτική προσέγγιση, η οποία καταργεί στην ουσία την κλασική «παράδοση μαθήματος» όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την προσέγγιση αυτή, οι μαθητές/-τριες επιλέγουν πότε και πού μαθαίνουν. Η αλληλεπίδραση εκπαιδευτικού-μαθητή/-τριας είναι πιο εξατομικευμένη, ενώ ακόμα τονίζεται ιδιαίτερα η καθοδήγηση αντί της διάλεξης.

Ο μαθητές μαθαίνουν παρακολουθώντας βιντεοδιαλέξεις ή άλλο εκπαιδευτικό υλικό από το σπίτι τους, ενώ η «εργασία για το σπίτι» (homework) γίνεται στη σχολική αίθουσα με τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές να συζητούν και να επιλύουν απορίες. Αξιοποιείται η χρήση των Νέων Τεχνολογιών για τη διδασκαλία εντός και εκτός τάξης, η εξ αποστάσεως επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή αλλά και η συνεργασία μεταξύ των ίδιων των μαθητών, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία μορφή μικτής εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης