Ανδρέας Ανδρεάδης: Κενές πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια!

Ανδρέας Ανδρεάδης: Κενές πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια!

Ανδρέας Ανδρεάδης: Κενές πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 801 ΦΟΡΕΣ

Πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα και στην εστίαση παραμένουν κενές παρά την πολύ μεγάλη ζήτηση, τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο CEO της Sani/Ikos Group και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης σχολιάζει σχετική ανάρτηση χρήστη ότι εργαζόμενοι αρνούνται προτάσεις σε 5άστερα και εστιατόρια με πολύ καλούς μισθούς και παροχές και επισημαίνει:

«Πράγματι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσφοράς εργασίας με αμοιβές σημαντικά πάνω από τις κλαδικές συμβάσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον επισιτισμό (κουζίνα και service) με ακάλυπτες πάνω από 50.000 θέσεις. Απαιτούνται λύσεις τώρα, ο ποιοτικός τουρισμός μας κινδυνεύει!».

Ο χρήστης, που αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι αρνούνται προτάσεις, καταθέτει επίσης τα ακόλουθα σχόλια:
1. «Κόσμος που δούλευε σεζόν σε ξενοδοχεία κι εστιατόρια, αρνείται πια να εργαστεί παρά το γεγονός ότι τους προσφέρονται λόγω ακριβώς της έλλειψης προσωπικού καλύτερες απολαβές. Πραγματικά με ορισμένες περιπτώσεις, έφριξα...».

2. «Αρνούνται εργασία σε 5* και εστιατόρια με πολύ καλούς μισθούς και παροχές. Εγείρουν απαιτήσεις για ωράρια δημοσίου, με ελεύθερα Σαββατοκύριακα... Δεν ενδιαφέρονται για σεζόν, αλλά 12μηνη απασχόληση (ανέφικτο ακόμη και προ οικονομικής κρίσης)».

3. «Περιήλθε σε γνώση μου, περίπτωση ανειδίκευτου εργάτη από το Μπαγκλαντές που προσλήφθηκε ως συντηρητής σε ξενοδοχείο. Παραιτήθηκε εντός 15 ημερών απ'την προσφορά εργασίας κι έγινε βοηθός μάγειρα σε άλλο ξενοδοχείο....».

4. «Και γκρίνια. Απίστευτη γκρίνια από νέο κόσμο που πηγαίνει να εργαστεί και φεύγει πολύ γρήγορα. Πολύ ζεστή η κουζίνα... Πολλή κούραση το σέρβις, δεν μπορώ να δέχομαι εντολές κ.λπ. κάποιες δικαιολογίες».

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων