Δήμος Νισυρίων για 21η Απριλίου 1967: «Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε»

Δήμος Νισυρίων για 21η Απριλίου 1967: «Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε»

Δήμος Νισυρίων για 21η Απριλίου 1967: «Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 330 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου, αναφέρει τα εξής:

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, την ημέρα της σταύρωσης του Χριστού, συμπληρώνονται 55 χρόνια από την σταύρωση της πατρίδας μας από την χούντα των συνταγματαρχών.

Η Ελλάδα μας, ο Ελληνικός λαός, έζησε επτά χρόνια μίσους, σκοταδιού και βαρβαρότητας. Δεν ξεχνάμε όλους όσους πάλεψαν ενάντια στη χούντα, όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Έχουμε χρέος και ευθύνη να παροασπιζόμαστε την δημοκρατία, τον σεβασμό σε όλους, την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας. Σήμερα που διάφορα φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα σηκώνουν ξανά κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη, μας κρούουν τον κώδωνα ότι οι έννοιες ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, δεν είναι αυτονόητες. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο λαός χωρίς μνήμη είναι ένας λαός χωρίς αύριο.

Η Νίσυρος αυτή τη μέρα θυμάται και τιμά, τους αείμνηστους αγωνιστές Θεοχάρη Μαναβή, βουλευτή, και Βίκτορα Νέτα, δημοσιογράφο, που βρέθηκαν στη Νίσυρο εξόριστοι από τη χούντα. Η Νίσυρος, όπως και άλλα Ελληνικά νησιά, είχαν χρησιμοποιηθεί ως τόποι εξορίας από τους χουντικούς.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα