Τον έψαχναν στη Φινλανδία για βιασμό ανηλίκου

Τον έψαχναν στη Φινλανδία για βιασμό ανηλίκου

Τον έψαχναν στη Φινλανδία για βιασμό ανηλίκου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 606 ΦΟΡΕΣ

Για το βιασμό και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου κατηγορείται 46χρονος, που συνελήφθη στην Κω από τις διωκτικές αρχές του νησιού. Ο κατηγορούμενος που σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ αναμένεται απόφαση για την έκδοση του ή μη στη Φινλανδία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο εντοπισμός και η σύλληψη του 46χρονου έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος του, ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο 46χρονος διώκεται από τις αρχές της Φινλανδίας, καθώς φέρεται ότι το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2008 έως τις 31 Δκεμβρίου 2009 ήρθε σε επαφή με ανήλικο ηλικίας έως 8 ετών, με αποτέλεσμα να κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση του.

Ο 46χρονος, ωστόσο, από την πλευρά του αρνείται την όποια εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνείται και την έκδοση του στις διωκτικές αρχές της Φινλανδίας.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Ρόδο, όπου προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, έως ότου αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, για το αν θα εκδοθεί ή όχι στις Φινλανδικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους