Δύο Πακιστανοί κατηγορούνται για ληστεία συμπατριωτών τους στη Ρόδο

Δύο Πακιστανοί κατηγορούνται για ληστεία συμπατριωτών τους στη Ρόδο

Δύο Πακιστανοί κατηγορούνται για ληστεία συμπατριωτών τους στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 463 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν στις αρχές Μαΐου δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν, κατηγορούμενοι για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος δύο συμπατριωτών τους.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλλαν δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν ηλικίας 39 και 34 ετών αντίστοιχα σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό αρχικά του πρώτου αλλοδαπού κατηγορούμενου και στη συνέχεια, με ένταλμα που εκδόθηκε από την ανακρίτρια Ρόδου και του δεύτερου ηλικίας σήμερα 41 ετών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, τόσο ο 41χρονος, όσο και ο Πακιστανός συγκατηγορούμενος του κατηγορούνται ότι στις 25 Αυγούστου 2019, στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου όπου διαμένουν, στις 10.30 το βράδυ μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι των συμπατριωτών τους και αφού τους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές, ο 41χρονος φέρεται να πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και να εξανάγκασαν τον 39χρονο να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ από τον 34χρονο ζητήθηκε το ποσό των 127 ευρώ.

Ο 41χρονος αλλοδαπός κατηγορείται μαζί με τον επίσης, Πακιστανό συγκατηγορούμενο του και για σωματική βλάβη, καθώς εκτός από τις γροθιές και τις κλωτσιές φέρεται να χρησιμοποίησε το μαχαίρι που κρατούσε σε βάρος του 39χρονου, στον οποίο και προξενήθηκαν εκδορές στο αριστερό του χέρι, από «νύσσον όργανο».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος κατηγορούμενος Πακιστανός, στην κατάθεση του αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται πως ουδεμία σχέση έχει με την καταγγελία που έγινε σε βάρος του, ενώ επίσης ο 41χρονος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Ο τελευταίος, στις αρχές Μαρτίου του 2020, συνοδευόμενος από το συνήγορο του, κ. Κώστα Αβδελή, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος αλλοδαπός είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως ουδέποτε έγιναν όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται και πως η μόνη σχέση που έχει με τους δύο Πακιστανούς που τον κατήγγειλαν, ήταν αυτή του μεταφραστή.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2019 οι δύο καταγγέλλοντες είχαν συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ως μέλη «κυκλώματος» που κατάρτιζε και διέθετε πλαστά έγγραφα ασύλου ή άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς, ενώ επιδίδονταν και σε λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στο νησί μας.

Ο 41χρονος Πακιστανός υποστήριξε πως κατά τις απολογίες τους, μεταφραστής των δύο συμπατριωτών του ήταν εκείνος και πως τον κατηγόρησαν για αυτή την υπόθεση, επειδή θεωρούσαν ότι τότε, δεν είχε κάνει σωστή μετάφραση.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απολογίας του, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η δίκη τους προσδιορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου 2022.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους