Γ. Κλούβας: Με το δεξί μπήκε η σεζόν για τα εστιατόρια

Γ. Κλούβας: Με το δεξί μπήκε η σεζόν για τα εστιατόρια

Γ. Κλούβας: Με το δεξί μπήκε η σεζόν για τα εστιατόρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 587 ΦΟΡΕΣ

...Με το δεξί μπήκε η σεζόν για τους εστιάτορες, μετά τα δύο τελευταία ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια για τον κλάδο, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εστιατόρων της Ρόδου, κ. Γιάννη Κλούβα, οι Ισραηλινοί τους έκαναν καλό «ποδαρικό».

Σε δηλώσεις του χθες, ο τελευταίος αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν για τους εστιάτορες και όπως είπε τα δείγματα είναι πάρα πολύ καλά και ο κλάδος του, ειδικά τα καλά εστιατόρια στο κέντρο της πόλης, είναι πάρα πολύ καλά και είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Μάλιστα, αρκετοί εστιάτορες συγκρίνουν την έναρξη αυτής της σεζόν με τον Αύγουστο, λόγω των Ισραηλινών, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με άλλους κλάδους του τουρισμού στο νησί.

Όπως είπε, έγινε αυτό που είχε πει, ότι δηλαδή οι Ισραηλινοί θα είναι μία μεγάλη δύναμη για τη Ρόδο, όχι μόνο στη διασκέδαση, αλλά και στην αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Κλούβα, είναι ίσως το μόνο κράτος που δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ξοδεύουν, δίνουν φιλοδώρημα και θέλουν μόνο ένα χαμόγελο, λόγω των καταστάσεων που ζουν στη χώρα τους.

Τώρα σταμάτησαν να έρχονται και θα ξεκινήσουν πάλι 17-20 Μαΐου. Επίσης, στις 17 του επόμενου μήνα αναμένεται να προσεγγίσει τη Ρόδο και το κρουαζιερόπλοιο από το Ισραήλ που θα διανυκτερεύει στο λιμάνι μας σε εβδομαδιαία βάση.

Ακόμη, δειλά-δειλά, τις τελευταίες ημέρες έρχονται και άλλοι τουρίστες, από τη Σκανδιναβία και τη Γαλλία.

Σχετικά με το πόσο τους επηρεάζει το ενεργειακό και οι ανατιμήσεις, ο κ. Κλούβας είπε ότι είναι μία... πονεμένη ιστορία και προς το παρόν οι περισσότεροι στον κλάδο του έχουν κάνει ένα 10% αύξηση στους τιμοκαταλόγους τους.

Όμως, η προτροπή του επειδή δεν γνωρίζουν που θα καταλήξει αυτό, είναι στους τιμοκαταλόγους να μην είναι τυπωμένες οι τιμές αλλά χειρόγραφες, για να σώσουν τη δουλειά τους, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Πάντως, εκείνο που σημειώνει είναι ότι, γι’ αυτή την αύξηση, δεν βλέπουν αντίδραση από τους πελάτες. Αισιοδοξεί ότι θα το ξεπεράσουν και ότι η κυβέρνηση θα κάνει κάτι για το ρεύμα αλλά και να μην έχουν αύξηση στα ενοίκια για λίγο διάστημα.

Με τα πνευματικά δικαιώματα έκαναν κάποιες ενέργειες και ευελπιστούν η Ομοσπονδία τους να έρθει σε συμφωνία για το θέμα αυτό, ώστε να πληρώνουν ένα μειωμένο τιμολόγιο, τουλάχιστον για τα μέλη.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι με την εξεύρεση προσωπικού, όπως και τα ξενοδοχεία, κάτι που δεν συναντάμε μόνο στη Ρόδο αλλά και σε νησιά των Κυκλάδων.

Ερωτηθείς, τέλος, ο Πρόεδρος των εστιατόρων, για το τι προσδοκούν απ’ αυτή τη σεζόν που μόλις άρχισε, όπως λέει είναι λίγο δύσκολο να ανακάμψουν. Μέχρι τώρα συντηρούνταν με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Έτσι, η ευχή του είναι αυτή η σεζόν να αγγίξει τα όρια του 2019 και τουλάχιστον να βγάλουν ένα 60%-70% της ζημιάς, μια και για να βγει σε μία σεζόν όλη αυτή η αναποδιά των δύο τελευταίων χρόνων, είναι δύσκολο.

Επίσης, καταβάλλουν προσπάθειες για να υπάρξει πραγματική επιμήκυνση της σεζόν, και ας μην είναι με τσάρτερ.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή