6 συμβουλές για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας

6 συμβουλές για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας

6 συμβουλές για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 411 ΦΟΡΕΣ

Είναι πλέον γεγονός ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων ξοδεύουν κατά μέσο όρο μόλις επτά δευτερόλεπτα κοιτάζοντας ένα βιογραφικό σημείωμα προτού αποφασίσουν αν ένας υποψήφιος είναι κατάλληλος για τη θέση. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη εντύπωση είναι το παν, και γι' αυτό σας παραθέτουμε έξι απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει!

Ξεκινήστε με τα δυνατά σας σημεία

Στην αρχή του βιογραφικού αναφέρετε περιληπτικά τις δεξιότητές σας και τα βασικά επιτεύγματά σας. Έτσι θα τραβήξετε την προσοχή του υπεύθυνου προσλήψεων. Αυτό το μέρος του προφίλ σας αποτελεί σημαντικό μέρος του βιογραφικού σας, αφού λέειστον υπεύθυνο προσλήψεων ποιος ακριβώς είστε.

Προσαρμόστε το βιογραφικό σας στη θέση εργασίας

Βρείτε μια ελκυστική φόρμα βιογραφικού όπου θαεξηγείτε ακριβώς γιατί είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό συσχετίζοντας τα επιτεύγματά σας με τα προσόντα που απαιτούνται από τη θέση εργασίας.Οι εργοδότες θέλουν οι υποψήφιοι να κατανοούν τη θέση για την οποία υποβάλλουν αίτηση και όσο περισσότερο τοαποδεικνύετε αυτό, τόσο περισσότερο θα ξεχωρίζει το βιογραφικό σας.

Δώστε έμφαση στα επιτεύγματα και όχι στις αρμοδιότητες

Αντί να απαριθμείτε απλώς τις προηγούμενες αρμοδιότητές σας, κάντε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει δίνοντας έμφαση στα επιτεύγματα και χρησιμοποιώντας αριθμούς. Για παράδειγμα, αντί να γράψετε «Βοήθησα την εταιρεία Χ να αυξήσει την αλληλεπίδραση των πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», γράψτε «Αύξησα την αλληλεπίδραση των πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά 40%για την εταιρεία Χ».

Επισημάνετε τις αλλαγές και την εξέλιξή σας

Στο βιογραφικό σας σημείωμα θα πρέπει να εστιάσετε στην προσωπική σας εξέλιξη. Δείξτε πώςαλλάξατε και εξελιχθήκατε επαγγελματικά, αλλά μην παραλείψετε να αναφέρετε και τα επιτεύγματά σας. Έτσι θα δείξετε στον υπεύθυνο προσλήψεων ότι έχετε μάθει πολλά από τις προηγούμενες θέσεις εργασίας και ότι έχετε δεσμευτεί να μαθαίνετε και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε για τον κλάδο σας

Το ενδιαφέρον σας για τον κλάδο για τον οποίο κάνετε αίτηση θα δείξει στον υπεύθυνο προσλήψεων ότι έχετε την ικανότητα να παρακολουθείτε τις τάσεις και τα νέα. Θα είστε πολύ πιο ελκυστικοί για τους εργοδότες αν είστε σε θέση να επιδείξετε επίγνωση του κλάδου, οπότε ξεκινήστε να ενημερώνεστε για κάθε νέο και αλλαγή στον κλάδο.

Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά

Η χρήση λέξεων-κλειδιά θα τονίσει τα επιτεύγματά σας και θα δώσει στο βιογραφικό σας σημείωμα επιπλέονπόντους. Συμπεριλάβετε λέξεις όπως «προσαρμόσιμος», «καινοτόμος» και«ευέλικτος», τονίζοντας παράλληλα τα σημαντικότερα επιτεύγματά σας.Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ειδικά λογισμικά για να φιλτράρουν τους υποψηφίους που δεν χρησιμοποιούν ορισμένες λέξεις-κλειδιά, οπότε, προτού κάνετε αίτηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε μελετήσει διεξοδικά την περιγραφή της θέσης εργασίας και γνωρίζετε επακριβώς τι αναζητά ο υπεύθυνος προσλήψεων.

Η δημιουργία του τέλειου βιογραφικού σημειώματος μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα, αλλά είναι η ευκαιρία σας να αναδείξετε τα επιτεύγματα και τις δεξιότητές σας. Όσο περισσότερο μελετάτε την περιγραφή της θέσης εργασίας και τον κλάδο, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι θα είστε για να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας να σας βοήθησαν. Καλή τύχη στις επόμενες αιτήσεις σας!

Διαβάστε ακόμη

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

To ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ των Super Market Παναγιωτάς είναι εδώ!

ΚΙΤΡΙΝΟ ή ΠΡΑΣΙΝΟ τι να επιλέξω;

Sissitio ...Πανδαισία γεύσεων, αισθήσεων και εμπειριών

Τα Mymarket στηρίζουν για 2η χρονιά τους εργαζομένους τους που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Η Meeting Point Hotel Management Hellas, αναζητά για τα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, που φέρουν τα brands LABRANDA, Βοηθό Λογιστή

Νέους συνεργάτες για να στελεχώσουν το δυναμικό της αναζητά η Caterplus