Ανοιχτός σήμερα για το κοινό ο σπάνιος μεσαιωνικός κήπος του ιδρύματος Marc de Montalembert

Ανοιχτός σήμερα για το κοινό ο σπάνιος μεσαιωνικός κήπος του ιδρύματος Marc de Montalembert

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8245 ΦΟΡΕΣ

Τις πόρτες του άνοιξε σήμερα, μετά από δυο χρόνια απουσίας, το ίδρυμα Marc de Montalembert για την γιορτή του Αγίου Μάρκου δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τον σπάνιο κήπο με δένδρα και φυτά που καλλιεργούνταν την εποχή των Ιπποτών στο νησί μας.

Πρόκειται για ένα μοναδικό οίκημα στην καρδιά της Παλιάς Πόλης που δημιουργήθηκε το 1995 από τους Marc-René και Manuela de Montalembert στη μνήμη του γιου τους, Marc de Montalembert ο οποίος έχασε τη ζωή του σε κατάδυση στο Αιγαίο.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Μάρκου ενώ αμέσως μετά οι νικητές της υποτροφίας «Marc de Montalembert» για τον πολιτισμό της Μεσογείου, Miyuka Schipfer και Gabriele Langosco, παρουσίασαν το έργο και την μελέτη τους.

Στους παρευρισκόμενους παρουσιάστηκε και το παιδικό βιβλίο «Το μεγάλο ταξίδι του Κύρο» που θα διανέμεται σε μαθητές που επισκέπτονται το ίδρυμα στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών.

Σημειώνεται πως στον κήπο του ιδρύματος βρέθηκαν και ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Δράκος και η αντιδήμαρχος κα. Τσαμπίκα Κεχαγιά που ευχαρίστησαν τους γονείς του Marc για την προσφορά τους.

Ο κήπος θα παραμείνει ανοιχτός σήμερα μέχρι τις 18:00 ενώ θ΄ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό την Κυριακή 8 Μαϊου.

Ο ναός του Αγίου Μάρκου
Ο ναός του Αγίου Μάρκου
Οι γονείς του Marc καλωσορίζουν το κοινό στο ίδρυμα
Ο Marc-René de Montalembert καλωσόρισε τους επισκέπτες στο ίδρυμα

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας