Νικ. Παπανικόλας: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής

Νικ. Παπανικόλας: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής

Νικ. Παπανικόλας: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για τις εκλογές ανάδειξης νέων οργάνων στο Κίνημα Αλλαγής, μετά από πολλά χρόνια, σύμφωνα με τον υποψήφιο για τη νομαρχιακή επιτροπή νοτίου συγκροτήματος του κόμματος, κ. Νικηφόρο Παπανικόλα.

Ο κ. Παπανικόλας, δικηγόρος, είναι υποψήφιος καταρχήν για μέλος της ν.ε. και εφόσον εκλεγεί έχει εκφράσει και την επιθυμία του να είναι υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της. Σε δηλώσεις του χθες, είπε καταρχάς:

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Μαΐου, ημέρα Κυριακή, όπου θα αναδειχθούν τα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής. Θα ψηφίσουμε για νομαρχιακές επιτροπές, για τοπικές οργανώσεις, για αντιπροσώπους στο 3ο συνέδριο που θα γίνει μεταξύ 20-22 Μαΐου στην Αθήνα και φυσικά, κάτι που ενδιαφέρει πάρα πολύ και τον κόσμο, θα τεθεί σε δημοψήφισμα το όνομα με το οποίο θα κατέλθουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές: αν θα πάμε, δηλαδή, ως ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Δημοκρατική παράταξη, επιστρέφοντας επιτέλους στις ρίζες μας, στο όνομα και στα σύμβολά μας ή θα συνεχίσουμε ως Κίνημα Αλλαγής, εκφράζοντας έτσι ένα ευρύτερο σχήμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ν.ε. νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Ρόδος, Τήλος, Σύμη, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελλόριζο) του ΚΙΝΑΛ, θα αποτελείται από 13 μέλη και ο κόσμος θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι τρία άτομα.

Σε αυτά θα ισχύει υποχρεωτικά από το καταστατικό τους η ποσόστωση που αφορά την εκπροσώπηση των γυναικών, η οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον στο ένα τρίτο και των νέων κάτω των 35 ετών που πρέπει να είναι σε ένα 10%.

Η διαδικασία της εκλογής του Γραμματέα θα είναι έμμεση αφού πρώτα θα εκλεγεί το όργανο των 13 ατόμων και έπειτα αυτοί θα εκλέξουν τον Γραμματέα.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδιαφέρον, είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος: «Ναι, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι το οποίο μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο site του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Κινήματος Αλλαγής, όπου μπορούν όσα μέλη θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα είτε για τη ν.ε. είτε για τις τοπικές οργανώσεις είτε απλώς για να συμμετέχουν ως αντιπρόσωποι στο Συνέδριο.

Και είναι κάτι το οποίο μας ευχαριστεί από την άποψη ότι είναι πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, που ο αριθμός των υποψηφίων ξεπερνά τον αριθμό των θέσεων και είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσιος ενώ έχουμε ακόμα δέκα ημέρες μέχρι να κλείσουν οι υποψηφιότητες»!

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έκαναν εγγραφή ως μέλη στη διαδικασία του περασμένου Δεκεμβρίου για την εκλογή Προέδρου αλλά και όσα μέλη εγγραφούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο site του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Βέβαια, θα υπάρχει δυνατότητα να εγγράφεται κάποιος ακόμα και την ημέρα των εκλογών, συμπληρώνοντας ένα έντυπο και να ψηφίσει κανονικά, καταβάλλοντας το αντίτιμο του ενός ευρώ.

Οι κάλπες στο νότιο Συγκρότημα θα στηθούν μία σε κάθε νησί. Η Ρόδος λόγω του μεγέθους θα έχει περισσότερες. Ως μίνιμουμ έχουν αυτή τη στιγμή τον αριθμό των καλπών που στήθηκαν για την εκλογή Προέδρου αλλά επιδίωξή τους είναι να στηθούν δέκα, μία σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και σχετική ανακοίνωση από τη συντονιστική επιτροπή και θα ορίζεται επακριβώς πού θα μπορούν οι εκλογές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Παπανικόλας είπε ότι σε πρώτη φάση είναι υποψήφιος για μέλος της ν.ε., άσχετα αν έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του, εφόσον εκλεγεί, να είναι υποψήφιος και για τη θέση του Γραμματέα. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η υποψηφιότητα αυτή κινείται στους άξονες που έχει θέσει και ο Πρόεδρος του Κινήματος, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, δηλαδή: ενότητα, που είναι το ζητούμενο μετά από μία εσωτερική διαδικασία όπου μοιραία θα προκύψουν αντεγκλήσεις και ένας βαθμός εσωστρέφειας. Ανανέωση, «να προσπαθήσουμε να εισάγουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική ζωή του τρόπου γιατί τα νέα πρόσωπα πρέπει να είναι και φορείς νέων ιδεών, ανανεωτικών.

Φυσικά ο τρίτος πυλώνας που εκφράζει την πολιτική τους αυτονομία που περνάει μέσα από την άσκηση, σε αυτή τη φάση, υπεύθυνης αντιπολίτευσης, χωρίς λαϊκίστικες κορώνες, με απώτερο σκοπό στις επόμενες εκλογές να μετουσιωθεί σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο