Σήμερα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 52χρονος που σκότωσε τον συγκάτοικό του

Σήμερα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 52χρονος που σκότωσε τον συγκάτοικό του

Σήμερα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 52χρονος που σκότωσε τον συγκάτοικό του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1507 ΦΟΡΕΣ

«Όταν κατάλαβα ότι τα είχε πιει (τα ναρκωτικά), θόλωσα του έριξα δύο μπουνιές με το δεξί μου χέρι, μπορεί και παραπάνω, με όλη μου τη δύναμη».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε ο 52χρονος τον τρόπο με τον οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 55χρονος, μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή της Ανάληψης.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να οδηγηθεί, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Αγγέλα Καρακατσάνη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προανακριτικά ο 52χρονος έχει παραδεχτεί την πράξη του και μάλιστα έχει περιγράψει λεπτό προς λεπτό πώς ξεκίνησε ο καβγάς για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά και τις υπόλοιπες ενέργειές του που στόχο είχαν – σύμφωνα με την αστυνομία- να αποπροσανατολίσουν τις διωκτικές αρχές. Έτσι ο 52χρονος όχι μόνο άλλαξε ρούχα και καθάρισε τον χώρο αλλά όταν ενημέρωσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, έκανε λόγο για «αιφνίδιο θάνατο» του φίλου του. Πιο αναλυτικά, θύμα και θύτης είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά και διέμεναν στο ίδιο σπίτι (του 52χρονου) τον τελευταίο χρόνο.

Όπως φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ο συλληφθείς, είχαν συμφωνήσει να διαμένει εκεί ο 55χρονος με αντάλλαγμα να του δίνει χάπια από τον ΟΚΑΝΑ που ελάμβανε ο τελευταίος για λογαριασμό του. Το επεισόδιο μεταξύ τους ξεκίνησε περίπου στις 10 το βράδυ τη Λαμπρή Δευτέρα 25 Απριλίου. Τότε ο 52χρονος φέρεται να έδωσε χρήματα, περίπου 40 ευρώ, στον 55χρονο για να προμηθευτεί ουσίες. Πράγματι το θύμα έφυγε και επέστρεψε έπειτα από λίγο. Όταν ο 52χρονος του ζήτησε να του δώσει ουσίες, είπε ότι ο παθών του απάντησε «αργότερα». Ο ίδιος ζήτησε ξανά τα ναρκωτικά και όταν πλέον κατάλαβε ότι ο 55χρονος τα είχε πιει μόνος του, είπε ότι «θόλωσε» και τον χτύπησε.

«...Του έριξα δύο μπουνιές με το δεξί μου χέρι, μπορεί και παραπάνω, με όλη μου τη δύναμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 52χρονος προσθέτοντας ότι τότε ο 55χρονος τον χτύπησε με το μπαστούνι (πατερίτσα) που κρατούσε στην πλάτη. Ωστόσο ο δράστης συνέχισε να τον χτυπάει έως ότου το θύμα έπεσε στο πάτωμα.

«Δεν ξέρω τι έπαθα. Θόλωσα ακόμα περισσότερο. Όλα ήταν σκοτεινά. Πήγα από πάνω του και με τα χέρια μου τον χτυπούσα στο πρόσωπο όσο πιο δυνατά μπορούσα». Ο 52χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως όταν τελικά σταμάτησε να τον χτυπάει κατάλαβε ότι ο 55χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Τότε τον έσυρε και τον έβαλε στο κρεβάτι του. Λίγη ώρα αργότερα και έχοντας πλέον ηρεμήσει ο 52χρονος άρχισε να αντιλαμβάνεται τι είχε κάνει, ενώ διαπίστωσε ότι παντού υπήρχαν αίματα. Ο ίδιος είπε προανακριτικά ότι πανικοβλήθηκε και τότε άρχισε να καθαρίζει τον χώρο αλλά και τον 55χρονο, του άλλαξε ρούχα, έβαλε πλυντήριο, σφουγγάρισε και δεν πλύθηκαν τα έκρυψε κάτω από τον καναπέ, όπου και τα βρήκαν οι αστυνομικοί.

Ο 52χρονος είπε πως δεν κάλεσε ασθενοφόρο και αστυνομία εκείνη την ώρα γιατί φοβήθηκε ότι θα έμπλεκε. Αυτό το έκανε την επόμενη ημέρα το πρωί (26 Απριλίου 2022 στις 11 το πρωί) και αφού είχε κοιμηθεί λίγες ώρες και έπειτα πήγε σε φίλο του, στον οποίο και ανέφερε τι είχε συμβεί. Όταν επέστρεψε σπίτι του και διαπίστωσε ότι ο 55χρονος ήταν πεθαμένος κάλεσε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια την αστυνομία και έπειτα πάλι το ΕΚΑΒ, οπότε και έφθασαν στο σημείο διασώστες και αστυνομία. Ο 52χρονος κρατείται προκειμένου σήμερα να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση