Στέφανος Δράκος: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου

Στέφανος Δράκος: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου

Στέφανος Δράκος: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την ανακοίνωση της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου, για το έργο της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου, εξέφρασαν χθες ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης κ. Στέφανος Δράκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μπάρδος.
Σε δηλώσεις τους χθες, καταρχάς, ο κ. Δράκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση και θύμισε ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε με την έγκριση των μελετών που είχε καταθέσει η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης του Δήμου Ρόδου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Από εκεί και πέρα, συντάχθηκε η π.σ., με συμβαλλόμενα μέρη το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια και τον Δήμο Ρόδου. Βάσει της διαδικασίας που ακολουθείται, από τη στιγμή που ήρθε και η έγκριση της ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και η έγκριση της χρηματοδότησής του με 16,8 εκατομμύρια ευρώ, η π.σ. στάλθηκε στο Ελεγκτικό και χθες ήρθε η θετική απάντηση, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης.

Έτσι, πλέον, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, ξεκινάει η διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου, συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της δημοπράτησής του. «Τόσο ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, όσο και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ήταν οι αρωγοί και οι καταλύτες σε όλη αυτή τη διαδικασία ώστε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε κάτι τέτοιο σήμερα και το Εθνικό Θέατρο μετά το 2006, χρονολογία που έμεινε κλειστό, σήμερα να βρίσκουμε φως στο τούνελ και να οδηγούμαστε στη δημοπράτηση του έργου και την αποκατάστασή του και τελικά την επαναλειτουργία του», τόνισε.

Ο Χρ. Μπάρδος
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μπάρδος δήλωσε: «Η Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου, έχει μία παράδοση στο να ξεμπλοκάρει βαλτωμένα έργα», είπε και θύμισε το φράγμα Γαδουρά, τη γέφυρα της Κρεμαστής και τώρα το Εθνικό Θέατρο. Και συνέχισε λέγοντας: «Μία σειρά έργων τα οποία φαίνονταν άλυτα για την κοινωνία της Ρόδου, φαίνονταν ξεχασμένα και φαίνονταν έργα τα οποία δεν θα υλοποιηθούν ποτέ. Μία-μία οι «πληγές» αυτού του τόπου κλείνουν και κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο».

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να σημειώσει ότι κάνουν αυτές τις ανακοινώσεις αφού έχει οριστικοποιηθεί η λύση, χωρίς ευχολόγια και εφησυχασμό» καθώς αυτή τη στιγμή υλοποιείται, όπως ακριβώς και τα άλλα και το Εθνικό Θέατρο, το οποίο αποτελεί μία παρέμβαση σε έργα τα οποία είχαν ξεχαστεί από την κοινωνία της Ρόδου και της Δωδεκανήσου.
«Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε μόνο υπερήφανοι, είμαστε και πολύ-πολύ χαρούμενοι που θα παραδώσουμε στον Δωδεκανησιακό λαό και στον λαό του Νοτίου Αιγαίου ένα εμβληματικό στολίδι», κατέληξε ο κ. Μπάρδος.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών