Αθωώθηκαν δύο Πακιστανοί κατηγορούμενοι για ληστεία

Αθωώθηκαν δύο Πακιστανοί κατηγορούμενοι για ληστεία

Αθωώθηκαν δύο Πακιστανοί κατηγορούμενοι για ληστεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 295 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Πακιστανοί που κατηγορούνταν για τη ληστεία σε βάρος συμπατριωτών τους.

Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον έναν εκ των κατηγορουμένων για απλή σωματική βλάβη σε βάρος του Πακιστανού που είχε κάνει και την καταγγελία.

Πιο αναλυτικά, οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 41 ετών αντίστοιχα κατηγορούνταν για ληστεία κατά συναυτουργία, σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, οπλοχρησία και παράνομη οπλοφορία μαχαιριού.

Χθες το δικαστήριο, μετά από πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Μαριέττας Ξενάκη, έκρινε αθώο τον 38χρονο για όλες τις πράξεις και τον 41χρονο ένοχο μόνο για απλή σωματική βλάβη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 38χρονος δήλωσε απολογούμενος στο δικαστήριο ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, ενώ ο 41χρονος είπε πως ουδέποτε επιτέθηκε με μαχαίρι τον συμπατριώτη του, με τον οποίο συναντήθηκε προκειμένου να του επιστρέψει κάποια χρήματα που είχε δανειστεί από αυτόν και όχι για να πάρει.

Ωστόσο ο 41χρονος παραδέχτηκε ότι υπήρξε καβγάς, κατά τον οποίο χειροδίκησε ο ένας στον άλλο.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλαν δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν ηλικίας 39 και 34 ετών αντίστοιχα σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό αρχικά του πρώτου αλλοδαπού κατηγορουμένου και στη συνέχεια, με ένταλμα που εκδόθηκε από την ανακρίτρια Ρόδου και του δεύτερου ηλικίας σήμερα 41 ετών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, τόσο ο 41χρονος όσο και ο Πακιστανός συγκατηγορούμενός του κατηγορούνταν ότι στις 25 Αυγούστου 2019 στο χωριό «Μαλώνα» της Ρόδου όπου διαμένουν, στις 10.30 το βράδυ μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι των συμπατριωτών τους και αφού τους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές, ο 41χρονος φέρεται να πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και να εξανάγκασαν τον 39χρονο να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και τον 34χρονο το ποσό των 127 ευρώ.

Ο 41χρονος αλλοδαπός κατηγορούνταν μαζί με τον επίσης Πακιστανό συγκατηγορούμενό του και για σωματική βλάβη καθώς εκτός από τις γροθιές και τις κλωτσιές φέρεται να χρησιμοποίησε το μαχαίρι που κρατούσε σε βάρος του 39χρονου, στον οποίο και προξενήθηκαν εκδορές στο αριστερό του χέρι, από «νύσσον όργανο».

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου