«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συμβιώσουμε με τα ελάφια. Όχι το κυνήγι τους πάντως»

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συμβιώσουμε με τα ελάφια. Όχι το κυνήγι τους πάντως»

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συμβιώσουμε με τα ελάφια. Όχι το κυνήγι τους πάντως»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 482 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτή επιστολή για τις προτάσεις που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου περί ελεγχόμενου κυνηγιού, απέστειλε στη «Ροδιακή» συμπολίτης μας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με αγανάκτηση και απερίγραπτη οργή διαβάσαμε οι κάτοικοι του νησιού την είδηση ότι το δημοτικό συμβούλιο σκέφτεται να κινήσει διαδικασίες για να επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο.

Μέχρι τώρα πολλά ακούγονταν για παράνομη θήρευση σε ορισμένες περιοχές του νησιού, οπότε δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει όταν επιτραπεί και νόμιμα.

Ακόμη καλά - καλά δεν έχει καταμετρηθεί ο πληθυσμός τους και δεν έχει γίνει ούτε μία σχετική μελέτη για τον ρυθμό αναπαραγωγής και αύξησης και κάποιοι κάνουν σχέδια για...τσιμπούσια.

Μια τέτοια πρόταση είναι όχι μόνο προσβλητική για την ιστορία του νησιού μας, μιας και το ελάφι ντάμα-ντάμα είναι διαχρονικό του σύμβολο, αλλά ελλοχεύει και κίνδυνο παγκόσμιας δυσφήμισης όταν αυτή η θλιβερή ενδεχόμενη απόφαση μαθευτεί στο εξωτερικό και στις παγκοσμίου εμβέλειας φιλοζωικές οργανώσεις που έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με κακοποιήσεις στη χώρα μας (PETA).

Υπάρχουν ένα σωρό άλλες λύσεις (όπως τα σημεία σίτισης και οι στειρώσεις) από τον βιαστικό αποχαρακτηρισμό του ντάμα-ντάμα ως προστατευόμενου είδους. Ειδικά μάλιστα όταν η κάθοδος των ελαφιών προς κατοικημένες περιοχές δεν σημαίνει απαραίτητα αύξηση, μιας και τα ελάφια έφυγαν από τις δασικές περιοχές λόγω των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού.

Όλα αυτά κάνουν τους πολίτες να αναρωτιούνται μπορούμε να εμπιστευτούμε το περιβάλλον του νησιού μας σε ανθρώπους που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σημασία της ιστορίας και του οικολογικού πολιτισμού μας;

Άραγε μετά από τόσες γυναικτονίες και κακοποιήσεις ζώων στο νησί, αυτό που χρειάζεται η Ρόδος είναι η κουλτούρα των όπλων; Ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι...υπεύθυνα.»

Με εκτίμηση Αντώνης Γκουλιανός

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών