Αντ. Αρφαράς: 16 Δωδεκανήσιοι στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Αντ. Αρφαράς: 16 Δωδεκανήσιοι στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Αντ. Αρφαράς: 16 Δωδεκανήσιοι στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 727 ΦΟΡΕΣ

Στην εκπροσώπηση που θα έχουν τα Δωδεκάνησα στο επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Ρόδου του κόμματος, κ. Αντώνης Αρφαράς.

Ερωτηθείς ο τελευταίος για το Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 6, 7 και 8 του μηνός Μαΐου, στην Αθήνα, ο κ. Αρφαράς είπε ότι στο νομό μας είναι εκλεγμένοι 16 σύνεδροι, ανάμεσά τους οι κ.κ. Μηνάς Νικολάου, Γιάννης Μηνατσής, Κώστας Γλεντής κ.α. Ως παρατηρητές μπορούν να μετέχουν όσοι έχουν κάνει δήλωση.

Από τη ΔΗΜ.ΤΟ. θα είναι ο κ. Αντώνης Χρήστου, η κα Φωτεινή Αττιτή και όσοι άλλοι επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου το οποίο, όπως είπε, θα είναι πολύ ενδιαφέρον με θεματικές ενότητες που θα καλύψουν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ θα παραστούν οι γραμματείς, κ.κ. Κονταδάκης και Μαρινάκης, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Επίσης, το Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδης ενώ θα παρευρεθούν και αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), όπως ο Πρόεδρός του κ. Βέμπερ, ο Αντιπρόεδρος κ. Αντόνιο Λόπεζ, η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κα Μενσόλα καθώς και σειρά προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Οδησσού, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ αναμένονται και εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων στη χώρα.

Το Συνέδριο έχει τίτλο «κοντά σε κάθε πολίτη», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως λέει ο κ. Αρφαράς.

Μεταξύ άλλων, θα το απασχολήσει η καθημερινότητα, η βιώσιμη πράσινη αναπτυξιακή πορεία της χώρας που είναι επιθυμία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ν.Δ., η προβολή της εικόνας εμπιστοσύνης της χώρας μας ώστε να διευρυνθεί, πρόθεση που, σύμφωνα με τον κ. Αρφαρά, φαίνεται και από το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ακόμα, θα συζητηθούν θέματα οικονομικά για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος. «Μία πλούσια θεματολογία που θα καλύψει όλες τις πτυχές της τρέχουσας ζωής.

Στη Ν.Δ. εμείς αφουγκραζόμεθα τον παλμό της κοινωνίας, επιθυμούμε να μας κρίνουν δίκαια γι’ αυτό που είμαστε και να μας ψηφίζουν πάλι δίκαια γι’ αυτό που δεν είμαστε», επεσήμανε ακόμη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσουν την ερχόμενη Κυριακή με ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξή του και με την ψηφοφορία για την ανάδειξη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος για την οποία θα τεθούν υποψηφιότητες.

Ο κ. Αρφαράς ρωτήθηκε, ακόμα, για το αν ου Συνεδρίου θα ακολουθήσει προετοιμασία για εκλογές και είπε: «Οι εκλογές, όποτε γίνουν με εντολή του πρωθυπουργού-είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού αναφαίρετο να επιλέξει ο χρόνο των εκλογών-πιστεύω ότι με τις δηλώσεις που ακούμε του πρωθυπουργού, ακόμη δεν είμαστε κοντά σε εκλογές.

Πλην, όμως, εμείς ως κομματικός μηχανισμός είμαστε πανέτοιμοι οποτεδήποτε εξαγγελθούν εκλογές, να ριχτούμε όλοι σύσσωμοι στον αγώνα να προβάλουμε το έργο της κυβέρνησης σε όλες του τις πτυχές και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά στη Δωδεκάνησο και σε όλη την Ελλάδα».

«Γίνεται έργο-συνέχισε-υπάρχει εμπιστοσύνη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χαίρουν της εμπιστοσύνης παρά την οποιαδήποτε κάμψη φαίνεται στις δημοσκοπήσεις.

Στο ερώτημα, όμως, ποιο είναι το κόμμα που αντιμετωπίζει καλύτερα ή αν θα μπορούσε κάποιος άλλος να αντιμετωπίσει την κατάσταση καλύτερα, η απάντηση είναι σαφέστατη υπέρ της Ν.Δ., των κινήσεων του πρωθυπουργού, με μεγάλη πλειοψηφία.

Υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και αυτό θα αποτυπωθεί και στις κάλπες όποτε γίνουν εκλογές.

Εμείς είμαστε ανοιχτοί και σε συνεργασίες χωρίς να αποκλείουμε τις συνεργασίες, επιδιώκουμε την αυτοδυναμία και αυτός είναι ο στόχος μας και πιστεύω ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι θριαμβευτικό και η Ν.Δ. θα ξανασταθεί στο ύψος των υποχρεώσεων και των περιστάσεων αυτή τη στιγμή που διέπουν την όλη πολιτική και τις υποχρεώσεις προς τη χώρα και με τα νικηφόρα αποτελέσματα θα συνεχίσει να κυβερνά και να είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας μας».

Και κατέληξε λέγοντας ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Ρόδου: «Ενωμένοι θα πάμε στις εκλογές. Δεν λείπει κανένας από τη Νέα Δημοκρατία, δεν περισσεύει κανένας στη Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»