Έπεσαν «καμπάνες» για το «φιξάκι» ηρωίνης στα κρατητήρια

Έπεσαν «καμπάνες» για το «φιξάκι» ηρωίνης στα κρατητήρια

Έπεσαν «καμπάνες» για το «φιξάκι» ηρωίνης στα κρατητήρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 496 ΦΟΡΕΣ

«Βαρύς» ήταν ο «πέλεκυς» του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για 35χρονο, που ζήτησε από φίλους του να του φέρουν ένα «φιξάκι» ηρωίνης κρυμμένο σε μία βερμούδα, ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια της Ρόδου!

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από έξι χρόνια και για αυτό παραπέμφθηκαν σε δίκη ο 35χρονος, μία 31χρονη, μία –τότε – ανήλικη ηλικίας μόλις 17 ετών και ένας ακόμα άνδρας, ο οποίος ωστόσο έχει πεθάνει και έτσι έχει παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Προχθές το δικαστήριο, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Βασίλη Λόγγου, έκρινε αθώα την 31χρονη και επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον 35χρονο, με την έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σε ό,τι αφορά την – τότε- 17χρονη κοπέλα για αυτήν η υπόθεση έχει διαχωριστεί προκειμένου να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 35χρονος είχε συλληφθεί στις αρχές Νοεμβρίου 2016 για συνολικά 11 κλοπές και διαρρήξεις που φέρονταν να είχε διαπράξει στην πόλη της Ρόδου, σε Ιαλυσό, Φάνες και Σορωνή σε διάφορες επιχειρήσεις, ενώ είχε αφαιρέσει και ένα δίκυκλο!

Μετά την απολογία του ο 35χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και κρατούνταν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου προκειμένου να μεταφερθεί στη φυλακή.

Στις 4 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα η 17χρονη μαζί με την 31χρονη και τον -τότε -24χρονο μετέβησαν κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου προκειμένου να παραδώσουν στον 35χρονο είδη ρουχισμού.

Σε έλεγχο όμως που έγινε από τους αστυνομικούς στα ρούχα και αντικείμενα εντοπίστηκε μικροποσότητα ηρωίνης η οποία ήταν κρυμμένη μέσα στο λάστιχο μίας βερμούδας!

Η ναρκωτική ουσία εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια