Μία εξαιρετική παράσταση σύγχρονου χορού στη Ρόδο

Μία εξαιρετική παράσταση σύγχρονου χορού στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1087 ΦΟΡΕΣ

Μία εξαιρετική παράσταση είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις προηγούμενες ημέρες στο ροδιακό κοινό.


Πρόκειται για την παράσταση σύγχρονου χορού “D.N.A.”, που παρουσιάστηκε στις 29, 30 Απριλίου και 1, 2 και 3 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, από την Artius Dance Theatre.
Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε με σκοπό να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου και το αποτέλεσμα δικαίωσε τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες, οι οποίοι κατάφεραν επάξια να αποσπάσουν το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού.

Οι έξι χορεύτριες – πρωταγωνίστριες, κ.κ. Πάολα Νάνο, Μαρία Σαρρή, Χρύσα Λαρδοπούλου, Βίκυ Γκόνου, Μαριάννα Παπακωνσταντίνου και Μύριαμ Πεκσμετζή, με τον χορό και την ερμηνεία τους καθήλωσαν το κοινό και το «ταξίδεψαν» στα μονοπάτια της τέχνης τους. Η μουσική επένδυση, ο φωτισμός, οι απόλυτα εναρμονισμένες κινήσεις των χορευτριών που αποδόθηκαν με επαγγελματική ακρίβεια από την καθεμία ξεχωριστά αλλά και συνολικά, επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα: μία υπέροχη παράσταση που είχαμε καιρό να απολαύσουμε στο νησί μας!


Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για παράσταση σύγχρονου χορού όπου όλα είναι διαφορετικά από μία «κλασική» παράσταση, οι έξι πρωταγωνίστριες με τις άρτια δουλεμένες χορογραφίες τους κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και τα 45 λεπτά που βρίσκονταν επί σκηνής αλλά και να «επιβραβευτούν» στο τέλος όχι μόνο από το παρατεταμένο χειροκρότημα αλλά και από τις επευφημίες του κόσμου!


Την προχθεσινοβραδινή παράσταση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος συνεχάρη τις χορεύτριες και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη δουλειά τους. Μία προσπάθεια που σε κάθε περίπτωση μπορεί με άνεση να «σταθεί» σε όποια σκηνή και που σίγουρα αξίζει να «ταξιδέψει» και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Το έργο “D.N.A.” είναι ένα παιχνίδι γεμάτο χορό, ανάσες και αλυσιδωτές επαφές εκτός Εμπειρίας… Μια σύνδεση-κλειδί που ανοίγει την πόρτα για την πλήρη κατανόηση της ύπαρξης του κόσμου μας και για ό,τι μοιραζόμαστε από κοινού.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, της Σχολής Χορού «Έλλη Παρασκευά», της Σχολής Χορού «Βίκυ Φερδεκλή» και το “Hotel Attiki”.


Χορογραφία, καλλιτεχνική και μουσική επιμέλεια: Μύριαμ Πεκμεστζή
Ψηφιακά μέσα: sick my duck sound&vision
Light & Costume Design: Ευδοκία Βεροπούλου
Βίντεο: Χρήστος Τουρλάκης
Φωτογραφία: Νίκος Μπρουζάκης
Ηχοφωτιστικός εξοπλισμός: Music Spot
Βοηθός παραγωγής: Γιώργος Γαλιάτσος
Μακέτες: Μιχαήλ Γ. Καβουκλής - mgk.advertising
Ξυλουργός: Πέτρος Καντούνιας.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου