Θ. Σωτρίλλης: Είναι ντροπή να ανεχόμαστε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, ήρθε η ώρα για αγώνες!

Θ. Σωτρίλλης: Είναι ντροπή να ανεχόμαστε την υποβάθμιση  του Νοσοκομείου, ήρθε η ώρα για αγώνες!

Θ. Σωτρίλλης: Είναι ντροπή να ανεχόμαστε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, ήρθε η ώρα για αγώνες!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 809 ΦΟΡΕΣ

«Είναι ντροπή να μένουμε όλοι οι Ροδίτες απαθείς στη συνεχιζόμενη απαξίωση του νοσοκομείου μας. Θα πρέπει να αφυπνιστούμε και να αντιδράσουμε ζητώντας προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και λύση των προβλημάτων. Να μπει, μπροστάρης η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αντιδράσουμε όλοι» δήλωσε στον “Sky Rodos” χθες ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θωμάς Σωτρίλλης.

Ο κ. Σωτρίλλης ήταν καταπέλτης και αφορμή για την αντίδρασηή του δεν ήταν μόνο το ρεπορτάζ του Μega για τα προβλήματα με τα περιστέρια αλλά η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου και κυρίως το γεγονός ότι όλοι παρακολουθούν αυτό που γίνεται απαθείς.

Ο κ. Σωτρίλλης κατήγγειλε πως δεν λειτουργεί το ακτινολογικό τμήμα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.
«Δεν λειτουργεί το ακτινολογικό. Το αναφέρω και ας με διαψεύσουν. Παρά τα έξοδα που έκανε η ΠΝΑΙ δεν εξυπηρετεί το τμήμα γιατί δεν υπάρχει ακτινολόγος. Και αν υπάρξει ακόμη όμως είναι τόσο σύγχρονο το μηχάνημα που είναι δύσκολο και πολύπλοκο στο χειρισμό», δήλωσε.

Δεν γίνονται ούτε μαστογραφίες όπως είπε ο κ. Σωτρίλλης.
«Είχαμε ένα τμήμα διαμάντι με τις μαστογραφίες και διαλύθηκε. Αν δεν υπάρχει ακτινολόγος όταν υπάρχει ανάγκη ο κόσμος παραπέμπεται στον ιδιωτικό τομέα και πληρώνει. Κανείς δεν μπορεί να βρει σειρά για να κάνει έλεγχο», τόνισε.
Τα τεστ για τον κορωνοϊό στέλνονται στην ιδιωτική κλινική γιατί δεν λειτουργούν πάντα τα αντιδραστήρια. Και υπάρχει και το ανάλογο κόστος.

«Δωρεάν υγεία είναι να παραπέμπονται στους ιδιώτες τα απογευματινά χειρουργεία;», είπε.
«Είναι κρίμα για μας τους Ροδίτες και τους γιατρούς που δουλέψαμε για να στηθεί το νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Σωτρίλλης.
Καταγγελίες έκανε ο κ. Σωτρίλλης και για την ουσία πεθιδίνη που έπρεπε να υπάρχουν στο φαρμακείο και έγινε αγώνας για να πεισθεί ο φαρμακοποιός που υπηρετούσε για να φέρει το φάρμακο αυτό και όχι αυτό που είχε επιλέξει και ήταν και πιο ακριβό.

«Το πρόβλημα του φαρμακείου θα υπάρχει και θα υπάρχει όσο δεν ορίζεται δεύτερος φαρμακοποιός. Περιμένουμε τώρα την εξυπηρέτηση από τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ», κατήγγειλε ο κ. Σωτρίλλης.
Ο κ. Σωτρίλλης τόνισε ότι χρειάζεται για να αρθεί το αδιέξοδο και να σταματήσει η απαξίωση του νοσοκομείου αγώνας με μπροστάρη την αυτοδιοίκηση.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε με απάθεια αυτό που γίνεται. Είμαστε υποταγμένοι στις αποφάσεις της κυβέρνησης που δεν θέλει να δώσει λύσεις. Εδώ δεν φέρνουν πίσω το προσωπικό που είναι σε αναστολή ενώ ο υπουργός λέει πως θα έρθουν εργαζόμενοι από την Ουκρανία. Είναι ντροπή να μην αντιδρούμε εμείς οι Ροδίτες και αλοίμονο αν αρρωστήσουμε. Να γίνει αγώνας και να μπει μπροστάρης η Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο κ. Σωτρίλλης.

«Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πληρώνουν για την υγεία τους στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει αντιδράσουμε πλέον. Δεν γίνεται άλλο», τόνισε.
Στα προβλήματα του νοσοκομείου αναφέρθηκε επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Χάρης Μπαρός. «Τα περιστέρια που κάνουν βόλτες στο νοσοκομείο είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εδώ δεν υπαρχει προσωπικό. Δεν υπάρχει φαρμακοποιός.

Οι προμήθειες των φαρμάκων τελειώνουν ποιος θα υπογράψει τις παραγγελίες των σκευασμάτων που θα πρέπει να γίνουν σύντομα. Ζητάμε και πιέζουμε και εμείς να διοριστεί άμεσα φαρμακοποιός», δήλωσε ο κ. Μπαρός. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυσλειτουργία του τεχνικού τμήματος του ΓΝΡ τονίζοντας ότι γραφειοκρατικά είναι δύσκολο να τεθεί σε λειτουργία ακόμη και μια νέα κλιματιστική μονάδα.

Διαβάστε ακόμη

Την Κυριακή ανοίγει τις πόρτες της η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Μεσαιωνική Πόλη

Με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά

Χρ. Καραγιάννη: «Ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας διάλεξε η TUI ή θέλουμε να πείσουμε τους άλλους ότι μας διάλεξε η TUI ή αυτή η συνεργασία ήταν προδιαγεγραμμένη …»

Αν. Σπανός: Διχαστική ρητορική και αντιδημοκρατική αντίληψη και συμπεριφορά από τη δημοτική αρχή

Τα Λαζαράκια της Κρεμαστής έψαλαν τα κάλαντα! (βίντεο)

Στη Ρόδο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα

Έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης οποιασδήποτε χρήσης πυρός

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας