Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Ικανοποιημένος είναι ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης από τα όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων Σύμβουλος της Thomas Cook, Alan French, με τον οποίο συναντήθηκε προχθές στο γραφείο του.

Ειδικότερα στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί μας ο κ. French σε συνέχεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, μετέφερε και στον δήμαρχο την εικόνα που υπάρχει σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, υπογραμμίζοντας ότι η Ρόδος είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί για την Thomas Cook, με τη ζήτηση να είναι ήδη επτά φορές μεγαλύτερη από πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook σε Αθήνα και Ρόδο, αποτελούν την πρώτη δημόσια δήλωση εκτός Αγγλίας για το restart και την επόμενη ημέρα στον τουρισμό, μία αγορά που θα καταγράψει μεγάλη αύξηση φέτος. Αναφορικά με τη συνάντηση ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης επισήμανε τα εξής: «Η Ρόδος είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί για την Thomas Cook, με τη ζήτηση να είναι ήδη επτά φορές μεγαλύτερη από πέρυσι!

Τις θετικές προοπτικές και τις δυνατότητες που υπάρχουν για το νησί μας για την περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών ροών, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thomas Cook, κ. Alan French, τον οποίο υποδέχθηκα στο γραφείο μου, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Το τουριστικό προϊόν της Ρόδου περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εμπειριών και υπηρεσιών που καλύπτουν τις ανάγκες και προσδοκίες όλων των επισκεπτών. Το νησί μας, αποτελεί ένα ώριμο τουριστικό προορισμό που έχει κατακτήσει σπουδαίες νίκες διαχρονικά και στο πρόσφατο παρελθόν.

Με τις στρατηγικές συμμαχίες με κορυφαίους τουριστικούς οργανισμούς, ενδυναμώνουμε τη θέση της Ρόδου στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι, με οφέλη για όλη την τοπική κοινωνία»
Πριν έρθει στη Ρόδο και ευρισκόμενος στην Αθήνας ο κ. French, δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή τον προορισμό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις καταλαμβάνοντας το 30% των συνολικών κρατήσεών ενώ για ορισμένα δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, οι κρατήσεις είναι ήδη επτά φορές περισσότερες από πέρυσι.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2022. Η Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο στον παγκόσμιο τουρισμό και ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες της Thomas Cook, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η Ελλάδα είναι μια φανταστική χώρα που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διακοπών που ταιριάζουν σε όλους τους ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως αναμένουμε ότι η δημοτικότητα της χώρας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Alan French. «Είναι στρατηγική μας απόφαση να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην περιοχή με νέες συνεργασίες με τις επιχειρήσεις της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. French, το νέο ευέλικτο μοντέλο της εταιρείας δίνει τη δυνατότητα στην Thomas Cook να προσφέρει μια τεράστια ποικιλία διακοπών στην Ελλάδα για πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, όπου ξεκίνησε δραστηριότητα πρόσφατα. «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις πολλές αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και τους τύπους καταλυμάτων για να προσφέρουμε στους πελάτες μας επιλογές και ευελιξία», σημείωσε.

Η στρατηγική της εταιρείας για την Ελλάδα ήδη αποδίδει καρπούς. Η Ρόδος είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί, ακολουθούμενη από την Κρήτη, την Κω, την Κέρκυρα και τη Σαντορίνη, ενώ για ζευγάρια, η Ρόδος είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός καλοκαιρινών διακοπών συνολικά και η Σαντορίνη είναι η τρίτη πιο δημοφιλής. Για όλους αυτούς τους προορισμούς, υπάρχει ήδη αρκετά μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με το 2021. Συγκεκριμένα, οι κρατήσεις για τη Ρόδο είναι επτά φορές περισσότερες από πέρυσι, για την Κω είναι 5,2 φορές, για την Κρήτη είναι 4,6, για τη Σαντορίνη είναι 3,9 φορές υψηλότερη και για την Κέρκυρα είναι 3,6 φορές υψηλότερη.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου