Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 550 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτά θα μπορούν να είναι σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα και στη Ρόδο στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, λαμβάνει χώρα η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος (1η Μαΐου έως 15 Μαΐου), για όλες τις περιοχές που δεν έχει οριστεί διαφορετική περίοδος από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη. Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των φετινών ενδιάμεσων εκπτώσεων που συνέπεσε με την αργία της Πρωτομαγιάς, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 40002/2022 εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατέθηκε χρονικά για σήμερα, Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.

Συνεπώς, τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 έμειναν κλειστά, αλλά σήμερα θα μπορέσουν αν το επιθυμούν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η συμμετοχή στις ενδιάμεσες εκπτώσεις όσο και η λειτουργία των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή, 8 Μαΐου, είναι προαιρετικές.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή