Νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα και μαθηματικά 3ος ο Κολοσσός

Νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα και μαθηματικά 3ος ο Κολοσσός

Νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα και μαθηματικά 3ος ο Κολοσσός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 445 ΦΟΡΕΣ

Παρά το ότι σήμερα ο Κολοσσός δεν έπιασε το μέγιστο της απόδοσής του, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει με 69-60 τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την 3η θέση στην κανονική περίοδο της Basket League. Από το δεύτερο δεκάλεπτο ειδικά, οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη πήραν τη διαφορά που έπρεπε και μέχρι το τέλος τη διαχειρίστηκαν καταλλήλως, για να φτάσουν στην επιτυχία και να έχουν πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

-Κάκιστη ποιοτικά η πρώτη περίοδος με νευρικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στα 5.23’’ πριν τη λήξη είχαμε σκορ… ποδοσφαίρου με 0-3. Τα «στοπ» από τους παίκτες του ΠΑΟΚ κυριάρχησαν, όπως και οι άμυνες γενικώς των δύο ομάδων, βρίσκοντάς τες η λήξη στο 9-12.

-Σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα στη δεύτερη περίοδο, όταν ο Κολοσσός προσπάθησε παίζοντας πιο πειθαρχημένα να πάρει μια διαφορά για να φύγει μ’ αυτήν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Οι «θαλασσί» με σωστές άμυνες και καλύτερες επιλογές επιθετικά έφτασαν στο 31-26, αλλά η γενικότερη εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι και η τρίτη περίοδος θα είχε το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

-Έχοντας την υπεροχή ο Κολοσσός, διατηρούσε μια διαφορά που έφτασε ως και εννιά πόντους (40-31) στην τρίτη περίοδο, ενώ ο ΠΑΟΚ με κάποια μικρά σερί κατάφερνε να πλησιάσει, χωρίς ωστόσο να απειλήσει και να περάσει μπροστά. Το 50-42 είναι άλλωστε χαρακτηριστικό της γενικότερης εικόνας του συγκεκριμένου χρονικού σημείου.

-Στην τέταρτη περίοδο ο Κολοσσός απλώς διαχειρίστηκε όσο καλύτερα μπορούσε το προβάδισμά του, είχε μια διαφορά ασφαλείας συνεχώς κι όσες …επιστροφές κι αν επιχείρησε ο ΠΑΟΚ δεν του βγήκαν. Έτσι, το παιχνίδι έληξε στο 69-60, με τους «θαλασσί» να παίρνουν άλλη μια σημαντική νίκη.

Διαιτησία: Πιτσίλκας, Ζαχαρής, Μπακάλης

Τα δεκάλεπτα: 9-12, 31-26 (ημ.), 50-42, 69-60

Κολοσσός (Καντζούρης): Μομίροφ 10 (1), Ουίλιαμς 7 (1), Μίλερ 13 (1), Σλαφτσάκης, Ποτ 4, Μαργαρίτης 9 (2), Μπιλλής 4, Τιλί 3, Φλόιντ 19 (1), Χατζηδάκης.

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Γκριν 7 (1), Λοβ 21, Ντιλέο, Καμπερίδης 4 (1), Ρένφρο 6, Ρίβερς 7 (1), Λι 2, Χριστοδούλου 5 (1), Καμαριανός, Μάντζαρης, Τολιόπουλος 3 (1), Γιάνκοβιτς 5 (1).

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης