Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία κρίθηκε ένας 73χρονος Γάλλος

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία κρίθηκε ένας 73χρονος Γάλλος

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία κρίθηκε ένας 73χρονος Γάλλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 575 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κρίθηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, 73χρονος Γάλλος, ο οποίος κατηγορείται ότι χειροδίκησε σε βάρος της 58χρονης συζύγου του, ενώ της έσπασε το κινητό και τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της.


Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4.30 το απόγευμα στις 5 Μαΐου 2022 στην εξοχική κατοικία που διαθέτουν οι δύο Γάλλοι στη Ρόδο και μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η 58χρονη, ο 73χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, παραπέμφθηκε σε δίκη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης κατά αδυνάμου προσώπου, της απειλής, της εξύβρισης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.


Το δικαστήριο μετά από αγόρευση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό της 58χρονης Γαλλίδας κ. Φίλιππου Τσαλαχούρη, έκρινε ένοχο τον 73χρονο αλλοδαπό και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή και 100 ημερήσιες μονάδες προς 5 ευρώ την ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τριετής αναστολή στην ποινή δόθηκε υπό τον όρο να μην διαμένει ο 73χρονος στην κοινή τους οικία και να μην προσεγγίζει την παθούσα.


Κατά της απόφασης αυτής, ο 73χρονος διά του συνηγόρου του κ. Γιώργου Πλατανίτη άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, το ζευγάρι αν και διαμένει στην εξοχική τους κατοικία στο νησί μας, βρίσκεται σε διάσταση. Ένεκα λοιπόν μεταξύ τους προβλημάτων και με αφορμή εργασίες που εκτελούσε ο 73χρονος χωρίς την άδεια της 58χρονης στο σπίτι τους, όταν η τελευταία του ζήτησε τον λόγο, κατηγορείται ότι της επιτέθηκε φραστικά απειλώντας την και στη συνέχεια την χτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπό της, της έσπασε το κινητό της τηλέφωνο και έναν φορητό υπολογιστή ιδιοκτησίας της.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών