Δύο αδέλφια από τη Ρουμανία ήθελαν να βγάλουν «στο κλαρί» συμπατριώτισσά τους

Δύο αδέλφια από τη Ρουμανία ήθελαν  να βγάλουν «στο κλαρί» συμπατριώτισσά τους

Δύο αδέλφια από τη Ρουμανία ήθελαν να βγάλουν «στο κλαρί» συμπατριώτισσά τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 539 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθησαν και σήμερα πρόκειται να απολογηθούν στην ανακρίτρια

Για εμπορία ανθρώπων από κοινού κατηγορούνται τα δύο αδέλφια ρουμανικής καταγωγής που συνελήφθησαν προχθές το πρωί στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά από καταγγελία που έγινε στις ρουμανικές αρχές από τη μητέρα μίας 24χρονης.

Ο 32χρονος αλλοδαπός και η 27χρονη αδελφή του, κρατούνται προκειμένου σήμερα να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου, ενώ η 24χρονη φερόμενη ως παθούσα έχει παραληφθεί από στέλεχος της Μ.Κ.Ο. Α21 προκειμένου, με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αλλά και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η 24χρονη κοπέλα ήρθε μαζί με τον 32χρονο συμπατριώτη της στις 8 Μαΐου 2022 στη Ρόδο προκειμένου να εργαστεί ως χορεύτρια σε κέντρο διασκέδασης. Το ζευγάρι διέμεινε σε ξενοδοχείο στην πόλη μας, ενώ στο νησί μας διαμένει και η 27χρονη αδελφή του 32χρονου.

Όπως είπε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η 24χρονη, από την επόμενη κιόλας ημέρα της παραμονής τους (9 Μαΐου 2022), άρχισε να δέχεται ψυχολογική πίεση από τον 32χρονο αλλά κυρίως από την 27χρονη προκειμένου να δεχτεί να προβεί σε γενετήσιες πράξεις έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η 24χρονη κοπέλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την 60χρονη μητέρα της στη Ρουμανία της εξιστόρησε τα όσα συνέβαιναν. Η μητέρα με τη σειρά της ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές της χώρας της ότι η κόρη της είχε φύγει από τη Ρουμανία στις 8 Μαΐου μαζί με τον σύντροφό της για τη Ρόδο και ότι αφού έφτασαν στο νησί, έλαβε μήνυμα από την 24χρονη σύμφωνα με το οποίο ο 32χρονος την πήγε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση.

Άμεσα από τις ρουμανικές αρχές κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες και προχθές το πρωί ενημερώθηκε από την Interpol η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για την υπόθεση και τον κίνδυνο που φέρονταν να διατρέχει η 24χρονη Ρουμάνα.
Αστυνομικοί της υπηρεσίας κατάφεραν να εντοπίσουν το ζευγάρι στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και τελικά να συλλάβουν αρχικά τον 32χρονο και εν συνεχεία την 27χρονη αδελφή του.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο συλληφθέντες αρνούνται τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος τους, ενώ κρατούνται προκειμένου σήμερα, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Γιώργο Κυπραίο και Αριστείδη Τσάτσο να δώσουν αναλυτικά εξηγήσεις, στην ανακρίτρια Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά την 24χρονη κοπέλα έχει ήδη παραληφθεί από στέλεχος της Μ.Κ.Ο. Α21 προκειμένου να φροντίσουν για τη φιλοξενία της και εν συνεχεία για την επιστροφή της στη Ρουμανία.
Για την υπόθεση εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναφέρει τα εξής:
«Συνελήφθησαν χθες (10 Μαΐου 2022) στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, 32χρονος και 27χρονη αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας που περιήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διαπιστώθηκε ότι, προ τριημέρου ο 32χρονος συνόδευσε στην Ελλάδα μια ομοεθνή του προκειμένου να της εξασφαλίσει εργασία σε κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης.

Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι από κοινού ασκούσαν ψυχολογική πίεση στην ομοεθνή τους, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόταν, ώστε αυτή να συναινέσει σε γενετήσιες πράξεις έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επίσης, κατά την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι η 27χρονη διωκόταν για συγκρότηση - ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή, στη Ρόδο το 2018.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.
Για την αλλοδαπή θύμα ελήφθη μέριμνα σε συνεργασία με διεθνή οργανισμό για τη φιλοξενία και την επιστροφή στη χώρα της».

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών