Κάλεσμα για συμμετοχή στις κάλπες από τη ν.ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα για συμμετοχή  στις κάλπες από τη ν.ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κάλπες από τη ν.ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 422 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή 15 Μαΐου για να εκλέξουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και τον Πρόεδρο, απηύθυναν χθες στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου του κόμματος.

Συγκεκριμένα, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Συντονιστής της ν.ε. νότιας Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Αποστολίδης, το μέλος της ν.ε. και αναπληρώτρια Συντονίστρια επικοινωνίας κα Πόλυ Χατζημάρκου και η συντονίστρια της ομάδας μελών πόλεως Ρόδου, κα Χρύσα Καραγιάννη.

Ξεκινώντας ο κ. Αντώνης Αποστολίδης, είπε: «Στις 15 Μαΐου έχουμε μία νέα γιορτή, μία νέα γιορτή συμμετοχής για την κοινωνία, μια νέα γιορτή, η οποία σηματοδοτεί αλλαγές στην κοινωνία μας σε μία νέα κατεύθυνση, προοδευτική, μια κατεύθυνση, ριζοσπαστική, μία κατεύθυνση η οποία θα αναζητήσει και θα φέρει σύντομα στο πολιτικό σκηνικό, λύσεις για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Και αυτά δεν είναι άλλα, βέβαια, από «την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη μειωμένη απόδοση δικαιοσύνης, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τις συνθήκες γαλέρας και την απαξίωση του εργατικού δυναμικού και της εργατικής αποζημίωσης, την αισχροκέρδεια πλουσιοτέρων και συγκεκριμένων πλουσιοτέρων υπέρ των αδυνάτων».

Έτσι, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, σε συνέχεια του τρίτου συνεδρίου του, το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 15 με 17 Απριλίου, έρχεται και βάζει τις βάσεις για μία συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει από το Συνέδριο, συνεχίζεται με πρώτη κορύφωση στις 15 Μαΐου και αμέσως μετά με την κοινωνία, στην οποία θέτει τις προτάσεις του σε διαβούλευση με το σύνολο της κοινωνίας και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος, τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου.

Στη συνέχεια, ο Συντονιστής απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε φορέα αλλά και κάθε μέλος της κοινωνίας μας να έρθει και να στηρίξει την προσπάθεια στις 15 Μαΐου έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να συζητήσει ανοιχτά για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει κριτική σε αυτές και ενδεχομένως και να φέρει νέες προτάσεις και να αναζητήσουν λύσεις και στα τοπικά ζητήματα, της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, του Νοτίου Αιγαίου και του συνόλου των νησιών μας.

Μάλιστα, όσον αφορά την περιοχή μας, αυτή η διαδικασία αναμένεται να κορυφωθεί με επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην περιοχή μας.

Ο κ. Αποστολίδης, εξήγησε, ακόμη, ότι, στόχος επίσης είναι να έχουν ένα συμμετοχικό κόμμα, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς να το χρειάζεται, επέλεξε να εκλέγονται το σύνολο των οργάνων του και ο ίδιος ο Πρόεδρος από τη βάση του κόμματος.

Σημείωσε ακόμη ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν μία εγγύηση για τις λύσεις σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση που έχουμε και εδώ. Και είπε συγκεκριμένα:

«Έχουμε μία Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία είναι απούσα από τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, έχουμε ένα Νοσοκομείο το οποίο είναι ουσιαστικά διαλυμένο, με έναν Διοικητή ο οποίος τελεί υπό παραίτηση. Έχουμε την ίδια στιγμή προβλήματα τα οποία είχαν εξαφανιστεί από τη Ρόδο να επανεμφανίζονται.

Βλέπουμε πάλι αστέγους στη Ρόδο, έχουμε την ίδια στιγμή εργαζόμενους να δουλεύουν στα επαγγέλματα του τουρισμού χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ακόμα και όσοι από αυτούς εργάζονται είναι με συνθήκες πείνας.

Την ίδια στιγμή και η εποχική επιχειρηματικότητα στενάζει από τις επιλογές του μεγάλου μεριδίου του τουρισμού…».

Η Π. Χατζημάρκου
Την εκλογική διαδικασία της Κυριακής ανέλυσε, στη συνέχεια η κα Χατζημάρκου, η οποία απηύθυνε κάλεσμα να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνοντας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, «για να επισπεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις, για να δώσουμε προοπτική, ανάσα, ελπίδα στον τόπο με μία προοδευτική κυβέρνηση».

«Στείλε τον λογαριασμό», είναι το σύνθημά τους και ψηφίζουν ως εξής: Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι και όλες. Όσοι θέλουν να εγγραφούν μέλη του κόμματος μπορούν να το κάνουν ακόμα και την ημέρα των εκλογών, επιτόπου.

Όσοι έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα. Όσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί μέχρι τότε, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Για την Κεντρική Επιτροπή, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής και αν κριθεί αναγκαίο θα δοθεί και κάποια παράταση.

Στα νότια Δωδεκάνησα κάλπες θα στηθούν: Στη Ρόδο στην αίθουσα του Ροδινιού, στ’ Αφάντου στο πρώην Δημαρχείο, στον Αρχάγγελο στο ΚΕΠ, στην Ιαλυσό στο πρώην Δημαρχείο, στην Κρεμαστή στο Δημαρχείο, στη Σορωνή στο γραφείο του Προέδρου της δημοτικής κοινότητας, στο Γεννάδι στο πρώην Δημαρχείο Νότιας Ρόδου, στην Κάρπαθο στο παλαιό Δημαρχείο στα Πηγάδια.

Επίσης κάλπες θα στηθούν: στο Γυμνάσιο Κάσου, στο δημοτικό σχολείο Καστελλορίζου, στο ΚΕΠ του Δήμου Σύμης, στο πρώην Δημαρχείο Λιβαδείων Τήλου και στη Χάλκη στο δημοτικό γραφείο ενημέρωσης κοινού (σ.σ. στην πιάτσα του νησιού). Όσοι προσέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την αστυνομική τους ταυτότητα ή βίζα, ή δίπλωμα οδήγησης ή ακόμα και το βιβλιάριο υγείας.

Πέρα από τις αποφάσεις από το τρίτο συνέδριό τους, σύμφωνα με τις οποίες η βάση εκλέγει τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή, ρηξικέλευθο είναι, όπως είπε η κα Χατζημάρκου, και το σημείο της καθιέρωσης της ισότιμης, ισάριθμης συμμετοχής των φύλων ως προς τη συγκρότηση και τη λειτουργία του κόμματος διότι αντιμετωπίζουμε και μία έξαρση των γυναικοκτονιών, του ρατσισμού, της έμφυλης βίας, του σεξισμού.

Η Χρ. Καραγιάννη
Από την πλευρά της, η κα Καραγιάννη θέλησε να αναφερθεί σε κάτι που ψηφίστηκε στο Συνέδριο και θα φανεί από εδώ και πέρα ότι θα λειτουργήσει πολύ θετικά, και δεν είναι άλλο από το ότι μέσα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εκπροσωπούνται οι περιφέρειες, «δηλαδή σταματάει αυτή η αθηνοκεντρική πια λήψη αποφάσεων και κάθε περιφέρεια θα εκλέγει τους εκπροσώπους που θα αντιπροσωπεύουν την περιφέρεια αυτή στην Κ.Ε.», όπως εξήγησε.

Στο Νότιο Αιγαίο έχουμε τέσσερις θέσεις στην Κ.Ε., δύο από τα Δωδεκάνησα και δύο από τις Κυκλάδες. Οι φίλοι του κόμματος που θα εγγραφούν μετά τις 21 Μαρτίου δεν θα μπορούν να συμβάλουν σ’ αυτή την εκλογή παρά μόνο για τον Πρόεδρο.

Απηύθυνε και εκείνη κάλεσμα σε όλους για προσέλευση στις κάλπες για να δείξουν ότι σηκώνουν το κεφάλι και την ανάταση την ηθική απέναντι σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν «και εμείς τοπικά, παρά το γεγονός ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα, βιώνουμε πέρα από τη δυσκολία της σεζόν, πολύ μεγάλα προβλήματα κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την υγειονομική κάλυψη της περιοχής μας», είπε και αναφέρθηκε στο ότι καταρρέει το νοσοκομείο και αντί να στηριχθεί θα στηριχθεί περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας.

Για τα τοπικά θέματα
Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Αποστολίδης είπε: «Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου δεν είναι καινούργια, δυστυχώς χειροτερεύει εδώ και τρία χρόνια, μέρα με τη μέρα. Πρόσφατα, μάλιστα, είχαμε γίνει όλοι μάρτυρες της παραίτησης του ίδιου του Διοικητή, του Γρηγόρη του Ρουμάνη, μην αντέχοντας πλέον άλλο αυτή την υποστελέχωση και την εγκατάλειψη ουσιαστικά του Νοσοκομείου».

Όπως είπε, το ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσουμε όλοι και δυστυχώς πολλοί θεσμικοί εκπρόσωποι σιωπούν είναι το αν θέλουμε να έχουμε δημόσια υγεία στο νησί και στα Δωδεκάνησα. Και συνέχισε:

«Εμείς λέμε ναι. Ο δημόσιος πυλώνας της υγείας είναι απαραίτητος, όχι μόνο για τη διασφάλιση της ευημερίας της υγείας των πολιτών οι οποίοι μένουν μόνιμα αλλά αυτό το οποίο δεν έχουν υπολογίσει πολλοί είναι ότι είναι απαραίτητος πυλώνας έτσι ώστε να είμαστε και ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Αυτοί λοιπόν οι οποίοι επαίρονται για τις διαφημίσεις στον τουρισμό, όπως είναι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου, να μας απαντήσουν λοιπόν τι λένε στα πρακτορεία της TUI και των υπολοίπων τουριστικών πρακτόρων οι οποίοι φέρνουν κόσμο εδώ πέρα, όταν αναρωτιούνται οι ίδιοι εάν θα έχει υγειονομική περίθαλψη, πλήρη, ένας τουρίστας, γιατί προφανώς αυτούς οι δημότες του νησιού και του Νοτίου Αιγαίου δεν τους νοιάζουν. Άρα, νιώθουν ότι δεν έχουν ανάγκη να λογοδοτήσουν, αυτό δείχνει η συμπεριφορά τους».

«Η Νέα Δημοκρατία μαζί με το μακρύ χέρι του Δημάρχου της Ρόδου και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου έχουν εγκαταλείψει τα Δωδεκάνησα στην τύχη τους και ο τομέας της υγείας είναι πρωταρχικής σημασίας και ενδεικτικός της κατάστασης», είπε ακόμη. Θύμισε, στη συνέχεια, ότι την επόμενη εβδομάδα κλείνει το σχολικό έτος για τα γυμνάσια και τα λύκεια, και σε έναν μήνα για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Αναφέρθηκε στο ευαίσθητο θέμα της ειδικής αγωγής λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που κλείνει χρονιά και στα Δωδεκάνησα υπάρχουν τόσο μεγάλα κενά τόσο στην ειδική αγωγή όσο ακόμα και στα γενικά σχολεία.

«Αν, λοιπόν, αυτό είναι που ευαγγελίζονται ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Καμπουράκης και ο κ. Χατζημάρκος για τη Ρόδο και για το Νότιο Αιγαίο, να το πουν και στους δημότες στις εκλογές του 2023.

Γιατί οι εκλογές πλησιάζουν και θα κριθούν όλοι: και όσοι είναι αυτή τη στιγμή καβάλα στο άλογο αλλά και όσοι είναι από κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο Συντονιστής ενώ χαρακτήρισε «πολιτικό ανέκδοτο» τις ανακοινώσεις των Υπουργείων και τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο