Καταδικάστηκαν δύο Σύριοι για τη μεταφορά μεταναστών

Καταδικάστηκαν δύο Σύριοι για τη μεταφορά μεταναστών

Καταδικάστηκαν δύο Σύριοι για τη μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 218 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσαν στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (Μεταβατική έδρα Κω), δύο Σύριοι ηλικίας 40 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνταν για τη μεταφορά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, οι οποίες εκδικάστηκαν προχθές από το δικαστήριο, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Μαρίας Μανώλακα, έκρινε αθώους τους δύο Σύριους για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας, ενώ στην περίπτωση του 31χρονου η κατηγορία ήταν και «με κίνδυνο για άνθρωπο».

Έτσι οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι μόνο για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας και τους επιβλήθηκε, στον 40χρονο ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ με τριετή αναστολή, ενώ στον 31χρονο που του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών, ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Η σύλληψη του 40χρονου έγινε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λίγο πριν από τις δύο τα ξημερώματα στις 26 Οκτωβρίου 2019 ανοικτά του Φαρμακονησίου. Πλωτό του Λιμενικού Σώματος εντόπισε μηχανοκίνητη φουσκωτή βάρκα, στην οποία επέβαιναν 36 άτομα μαζί με τον συλληφθέντα.

Παρά τις συστάσεις των λιμενικών ο χειριστής του σκάφους δεν σταμάτησε αλλά προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και τελικά κατέπλευσε σε βραχώδεις ακτές του νησιού.

Σε ό,τι αφορά τον 31χρονο Σύριο, συνελήφθη λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα στις 29 Οκτωβρίου 2019 όταν νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, πλωτό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε μηχανοκίνητη φουσκωτή βάρκα με συνολικά 45 άτομα επιβαίνοντες.

Και σε αυτή την περίπτωση ο χειριστής του σκάφους προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και τελικά προσέκρουσε σε βραχώδεις ακτές του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων