Σπ. Σπυρόπουλος: Ψηφιακός μετασχηματισμός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Ρόδου

Σπ. Σπυρόπουλος: Ψηφιακός μετασχηματισμός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Ρόδου

Σπ. Σπυρόπουλος: Ψηφιακός μετασχηματισμός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 342 ΦΟΡΕΣ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Ρόδου, με στόχο πάντα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι ο στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής, από την αρχή της θητείας, δήλωσε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, νέων τεχνολογιών και πληροφορικής, κ. Σπύρος Σπύροπουλος.

Στο πλαίσιο του ψηφιακού αυτού μετασχηματισμού-εξήγησε ο τελευταίος-ο Δήμος έχει προχωρήσει ένα έργο και ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου, προκειμένου να εγκαταστήσει τη λεγόμενη δομημένη καλωδίωση που είναι ένα από τα πρώτα βήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτός ο στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του εν γένει.

Αυτό, όπως αντιλαμβάνεται κανείς θέτει ως στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη με τις ταχύτητες που απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Σημείωσε, ακόμη, ότι η τελευταία αναβάθμιση που έγινε στο συγκεκριμένο κομμάτι ήταν τη δεκαετία του 1990!

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αυτές οι καλωδιώσεις που υπήρχαν στο κτήριο και που αντικαθίστανται τώρα με νέες, θα δώσουν τη δυνατότητα για υψηλές ταχύτητες σε διάφορες υπηρεσίες, είπε ο κ. Σπυρόπουλος και σημείωσε ότι, τότε, δεν υπήρχε η δυνατότητα να δώσουν τις ταχύτητες στο Ίντερνετ, στα router και σε όλα αυτά τα hardware τα οποία θα κουμπώσουν στη συνέχεια προκειμένου να εξυπηρετείται ο δημότης. Όλα αυτά γίνονται με τα καινούργια καλώδια που εγκαθίστανται στο Δημαρχιακό Μέγαρο για αρχή ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι όλα γίνονται με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτηρίου και μάλιστα, για τον λόγο αυτό, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, κ. Στέφανο Δράκο.

Τελικός αποδέκτης, λοιπόν, θα είναι ο δημότης, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετείται μέσω των εφαρμογών hardware και software που θα «κουμπώσουν» στη συνέχεια στις καλωδιώσεις αυτές και θα μπορεί να εξυπηρετείται με μεγάλη ταχύτητα, όπως δίκαια απαιτείται.
Ενημέρωσε ακόμη ότι, χθες, είχαν αποκλείσει την οδό Αμερικής προκειμένου να τοποθετηθούν οι τελευταίοι αισθητήρες της εφαρμογής «έξυπνο πάρκινγκ», η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον δημότη καταρχάς να μπορεί μέσα από το κινητό του να βλέπει ποιες είναι οι κενές θέσεις πάρκινγκ στην πόλη της Ρόδου. Αυτό το σύστημα θα επεκταθεί και το προσεχές διάστημα θα το παρουσιάσουν λεπτομερώς προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες αναλυτικά για το τι ακριβώς πρόκειται. Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έρθει και ακόμα μία ενημέρωση σχετικά με τα αιτήματα πολιτών.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που δουλεύει εδώ και έναν χρόνο περίπου, έχει στηθεί από τον προκάτοχό του, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Καμπούρη, και έχει ικανοποιήσει ήδη έναν πολύ μεγάλο αριθμό αιτούντων. Αυτή έχει να κάνει με τις αιτήσεις πολιτών που αφορούν από αποκατάσταση μίας βλάβης στον δρόμο, κλαδέματα, μέχρι τη ΔΕΥΑΡ κτλ., την έχουν χρησιμοποιήσει και ήδη έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα. Μάλιστα, ετοιμάζουν και σχετικό βιντεάκι που να δείχνει πώς «δουλεύει» η εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι τα αιτήματα παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής και πιστεύουν ότι μ’ αυτό τον τρόπο ο δημότης εξυπηρετείται πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα, στόχος είναι να επεκταθούν οι εφαρμογές και σε αριθμό αλλά και σε δυνατότητες ενώ θα παρουσιαστούν όλες σε συνέντευξη Τύπου.

Έκλεισε, λέγοντας ότι όλο αυτό το όραμα θα δέσει και με το αίτημα που έχουν καταθέσει στο Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση με ποσό της τάξεως των 3,3, εκατ. ευρώ για αυτό το κομμάτι.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας