Αθωώθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι για παράνομο τζόγο σε χωριό

Αθωώθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι για παράνομο τζόγο σε χωριό

Αθωώθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι για παράνομο τζόγο σε χωριό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1162 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου οκτώ άνδρες που είχαν συλληφθεί για παράνομο τζόγο δύο ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά του 2020, σε χωριό του νησιού μας.

Πιο αναλυτικά, σε δίκη παραπέμφθηκαν οκτώ Έλληνες και συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος ηλικίας 42 ετών, ο 27χρονος με ρόλο “Dealer” και επτά παίκτες ηλικίας 63, 73, 27, 55, 30, 37 και ένας 40χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι το βράδυ στις 30 Δεκεμβρίου 2019 συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να παίζουν «πόκερ» σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο 46χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος (αδελφός του 42χρονου υπεύθυνου λειτουργίας), ο οποίος δεν συνελήφθη αρχικά, αλλά σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στην ανάκριση για απολογία. Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, στην ανακρίτρια Ρόδου τον Νοέμβριο του 2021, ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Σε ό,τι αφορά τους οκτώ που παραπέμφθηκαν σε δίκη, κατηγορούνταν για τα αδικήματα της λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος άνευ άδειας ή σχετικής γνωστοποίησης στην αρμόδια αρχή, συνέργεια σε εγκατάσταση και λειτουργία τυχερών παιγνίων σε επιχείρηση χωρίς πιστοποίηση και συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια.

Χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Δήμου Μουτάφη απάλλαξε τους οκτώ κατηγορουμένους κρίνοντάς τους αθώους.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι στις 30 Δεκεμβρίου 2019 (προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς) έκαναν «έφοδο» στο κατάστημα του 46χρονου σε χωριό της Ρόδου και συνέλαβαν τους εννιά άνδρες επ’ αυτοφώρω.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, το κατάστημα ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πίσω μέρος υπήρχε διαμορφωμένος χώρος για τη διεξαγωγή των τυχερών παιχνιδιών «φρουτάκια» και μπροστά για το «πόκερ». Παρά δε το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας, εντούτοις, υπήρχε ταμειακή μηχανή και κόβονταν κανονικά αποδείξεις!

Στο πλαίσιο λοιπόν του επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, βραδινές ώρες στις 30 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στον χώρο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τον οποίο προέκυψε ότι, ο υπεύθυνος λειτουργίας (ο 42χρονος) είχε διοργανώσει τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου “Texas Hold ‘em – Poker”, στο οποίο συμμετείχαν επτά παίκτες που χρησιμοποιούσαν μάρκες υπό τον συντονισμό του 27χρονου “Dealer”.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, εντός του καταστήματος υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, στο οποίο λειτουργούσαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δομημένη σύνδεση και λογισμικό πρόγραμμα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Στην κατοχή των δραστών και εντός του χώρου του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Το χρηματικό ποσό των 3.690 ευρώ
- 277 μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας
- 2 δεσμίδες παιγνιόχαρτα
- 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος ηλικίας 42 ετών, τον 27χρονο με ρόλο “Dealer” και τους επτά παίκτες ηλικίας από 27 έως 73 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διοργάνωσης - συμμέτοχης σε παράνομα παίγνια και παραβίασης υγειονομικών διατάξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών