Με ραντεβού λόγω κατάρρευσης των σοβάδων το Ειρηνοδικείο!

Με ραντεβού λόγω κατάρρευσης των σοβάδων το Ειρηνοδικείο!

Με ραντεβού λόγω κατάρρευσης των σοβάδων το Ειρηνοδικείο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

Με ραντεβού λειτουργεί από χθες το Ειρηνοδικείο Ρόδου, μετά τις αποφάσεις που λήφθησαν για τον αποκλεισμό του χώρου εξαιτίας των σοβάδων που έπεσαν στην αίθουσα της Γραμματείας του δικαστηρίου, την προηγούμενη Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022.

Η απόφαση έχει ληφθεί από τη Διευθύνουσα αρμόδια Ειρηνοδίκη, μετά την αυτοψία που έγινε στον χώρο από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Εφαρμογών – Υπηρεσίας Δόμησης – Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Ρόδου και το έγγραφο που εστάλη με τα αποτελέσματα αυτής.

Όπως λοιπόν αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο της Πολεοδομίας, «κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η πτώση μικρού τμήματος επιχρίσματος της οροφής. Βάσει αυτού σας καλούμε για λόγους ασφαλείας να προχωρήσετε στον αποκλεισμό του χώρου μέχρι τον έλεγχο και την αποκατάσταση των επιχρισμάτων.

Παρακαλείται η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων του Δήμου Ρόδου για τη συνδρομή της στην αποκατάσταση της συγκεκριμένης φθοράς, καθώς και σε έλεγχο και αποκατάσταση τυχόν παρεμφερών φθορών εντός του χώρου προς άρση της επικινδυνότητας.

Καλείται τέλος η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πραγματοποίηση συνολικής μελέτης αποκατάστασης των φθορών του κτηρίου όπως έχει ζητηθεί και σε προγενέστερα έγγραφα της Υπηρεσίας μας που αφορούν το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου».

Το συγκεκριμένο έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Εφαρμογών – Υπηρεσία Δόμησης – Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Ρόδου, έχει κοινοποιηθεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και κάθε αρμόδιο φορέα και με αφορμή αυτό λήφθηκε η απόφαση για λειτουργία του Ειρηνοδικείου Ρόδου με ραντεβού.

Έτσι λοιπόν από τις 13 Μαΐου 2022 και ως τον έλεγχο και αποκατάσταση των επιχρισμάτων για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση και προς αποφυγήν συγχρωτισμού, στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως με τη χρήση των τεχνολογικών μέσων, οι συναλλαγές με τη Γραμματεία για την έκδοση πιστοποιητικών, τη διενέργεια αποποιήσεων και ενόρκων βεβαιώσεων καθώς και για τη διενέργεια οποιασδήποτε άλλης πράξης θα πραγματοποιούνται κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) με τη Γραμματεία του Δικαστηρίου στα τηλέφωνα: 22410 36334, 22410 78455 και 22410 22207.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου