Στην 4η θέση η Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών, παρουσία και της Δήμητρας Μελίνη

Στην 4η θέση η Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών, παρουσία και της Δήμητρας Μελίνη

Στην 4η θέση η Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών, παρουσία και της Δήμητρας Μελίνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 310 ΦΟΡΕΣ

Η ολυμπιονίκης του 2017 εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών Γυναικών δεν κατάφερε στη φετινή διοργάνωση να ανέβει στο βάθρο.

Στο «μικρό» τελικό των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, που διεξήχθη προχθές στο SESI Centro Sportivo της Βραζιλίας, γνώρισε την ήττα από την αντίστοιχη της Πολωνίας με 71-61, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Ουσιαστικά «πλήρωσε» τα λάθη της η Εθνική ομάδα στην οποία συμμετείχε και η Δήμητρα Μελίνη από τη Ρόδο, που σχεδόν από την αρχή βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Προηγήθηκε μόνο στα πρώτα λεπτά με 2-3, 5-4 και 23-22, αλλά στη συνέχεια οι Πολωνές πήραν «κεφάλι» και δεν το έχασαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.


Τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα προσπάθησαν να γυρίσουν αρκετές φορές το παιχνίδι και τα κατάφεραν όταν ισοφάρισαν σε 20-20, στο 7.06’’, του 2ου δεκαλέπτου μ’ ένα τρίποντο, της εορτάζουσας (είχε γενέθλια) Στεφανίας Πατέρα και δύο φορές με την αρχηγό Αλεξάνδρα Κοτσάφτη (57-57 και 59-59 με εξαιρετική προσπάθεια, κάτω από το καλάθι) καλύπτοντας τη διαφορά 13 πόντων (51-38, προς το τέλος του 3ου δεκαλέπτου).


Οι Πολωνές όμως έδειξαν να έχουν «διαβάσει» καλά το παιχνίδι της Εθνικής και δεν έκαναν τα ίδια λάθη με τον πρώτο αγώνα, για τους Ομίλους, που είχαν ηττηθεί με 55-51. Με κορυφαία την αρχηγό τους Αγκάτα Κριγκόφσκα με 19 πόντους και απίστευτα ποσοστά ευστοχίας (50% στα τρίποντα 5/10 και 100% στις βολές, 4/4, 45,5% στα εντός πεδιάς ) φαινόταν να το θεωρεί προσωπική της υπόθεση το χάλκινο μετάλλιο. Υπήρχε όμως πλουραλισμός στο σκοράρισμα της Πολωνίας, καθώς άλλες δύο παίκτριες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων.


Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, η λύση φάνηκε να έρχεται από τον πάγκο και την Κωνσταντίνα Μπάλκογλου, που σαν θηλυκός… Στεφ Κάρι «πυροβολούσε» και ευστοχούσε. Τρία συνεχόμενα τρίποντα έφεραν την ομάδα μας μια …ανάσα από την αντίπαλη (57-55), με την Κοτσάφτη, που σημείωσε συνολικά 21 πόντους, να ισοφαρίζει. Ακόμη και τότε η ομάδα της Πολωνίας απάντησε με την Κριγκόφσκα, η Κοτσάφτη ισοφάρισε εκ νέου, αλλά οι αντίπαλες της Εθνικής μας συνέχισαν στο ίδιο ρυθμό, πήραν και πάλι το προβάδισμα με το σκορ να «ανοίγει» επικίνδυνα, στα τελευταία λεπτά (62-59, 62-60, 66-60, 68-60, 70-60).

Η ελληνική ομάδα έχασε τη συγκέντρωση της, καθώς απέμενε πολύ λίγος χρόνος και με λάθη βιασύνης σε άμυνα κυρίως, αλλά και την ατυχία στην επίθεση, με την μπάλα να μη …θέλει να μπει στο καλάθι, το τελικό 71-61, αφήνει γλυκόπικρη γεύση, αφού έμεινε εκτός βάθρου. Παρόλα αυτά, έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση με αντίπαλο την ομάδα των ΗΠΑ και η διαιτησία τής στέρησε τον τελικό.


Ακόμη και η εξέδρα που δημιούργησαν στο γήπεδο οι Έλληνες αθλητές του μπάσκετ, οι εναπομείναντες του ποδοσφαίρου, του τένις και της πάλης, που παραμένουν στη Βραζιλία κι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους, αλλά κι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης, δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα…

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 16-16, 15-18, 20-15
Πολωνία (Καρολίνα Μπουρκίεβιτς- Μάρσιεζ Ζάκινα): Άννα Κουζνιέφσκα 3 (0/3) , Ματίλντα Ντομπέικο 18 (2/5), Ντομινίκα Μπιγκάι 16, Αγκάτα Κριγκόφσκα 19 (5/10), Καρολίνα Πρίτζιμπιλ, Σάρα Ταρντόφσκα 9 (1/2), Αντζέλικα Βάντα 6 (1/2).

Ελλάδα (Αθηνά Ζέρβα – Θανάσης Μπούρας): Χρυσάνθη Χαϊνά 4 (1/3), Λαμπρινή Αγαγιώτου 3 (1/5), Αλεξάνδρα Σπίνου 3, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη 21, Στεφανία Πατέρα 10 (2/8), Λία Σαρακατσάνη 9 (3/5), Βασιλική Τασιούλη, Δήμητρα Μελίνη 2, Χρυσάνθη Βεράνη, Κωνσταντίνα Μπάλκογλου 9 (3/6).

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”