Θα «φρακάρει» την Τρίτη με κρουαζιερόπλοια το λιμάνι μας

Θα «φρακάρει» την Τρίτη  με κρουαζιερόπλοια το λιμάνι μας

Θα «φρακάρει» την Τρίτη με κρουαζιερόπλοια το λιμάνι μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2646 ΦΟΡΕΣ

Μέρα με μεγάλη κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου θα είναι η ερχόμενη Τρίτη, 17 Μαΐου, καθώς καταπλέουν μεγάλα και σύγχρονα κρουαζιερόπλοια, γεγονός που ανάγκασε τις αρμόδιες αρχές να τροποποιήσουν το αρχικό πρόγραμμα ώστε να εξυπηρετηθούν όλα χωρίς πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «Η Ροδιακή», εκείνη την ημέρα είχε δηλωθεί ο κατάπλους πέντε κρουαζιερόπλοιων, και συγκεκριμένα των “Costa Deliziosa”, “Celebrity Edge”, “Celestyal Crystal” “Crown Iris” και “Mein Schiff 5”, όμως οι υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να τα δεχτούν όλα λόγω του μεγέθους τους.

Έτσι μετά από συνεννοήσεις των αρχών του λιμανιού με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, ένα από αυτά και συγκεκριμένα το “Mein Schiff 5” άλλαξε την ημερομηνία κατάπλου και θα μας επισκεφτεί μία ημέρα νωρίτερα. Αλλαγές θα σημειωθούν όμως και στις ώρες που θα παραμείνει στη Ρόδο, καθώς θα καταπλεύσει στις 10 το πρωί και θα αποπλεύσει στις 10 το βράδυ.

Αναμένεται λοιπόν στη Ρόδο στις 16 Μαΐου, μαζί με άλλα τρία κρουαζιερόπλοια, τα οποία όμως μπορούν να εξυπηρετηθούν αφού είναι μικρότερα σε διαστάσεις. Εκείνη τη μέρα λοιπόν μαζί με το “Mein Schiff 5” θα βρίσκονται στο λιμάνι μας το “Oosterdam”, το “Gemini” και το “Blue Sapphire”.

Την Τρίτη 17 Μαΐου το πρόγραμμα κατάπλου διαμορφώνεται ως εξής:

COSTA DELIZIOSA 0900-1800 BARI LEMESOS
CELEBRITY EDGE
0800-1900 SANTORINI MYKONOS
CELESTYAL CRYSTAL
0800-1800 KUSADASI HERAKLIO
CROWN IRIS
1300-0100 LEMESO HAIFA

Όπως διαπιστώνει κανείς, η τουριστική κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου καταγράφει σταδιακή αύξηση, καθώς μέρα με τη μέρα η κατάσταση στην κρουαζιέρα αρχίζει να ομαλοποιείται και όλο και περισσότερα κρουαζιερόπλοια προστίθενται στο πρόγραμμα.
Το 2022 θα γίνει το πολυπόθητο come back της κρουαζιέρας, το οποίο αποτυπώνεται ήδη στα προγράμματα των εταιρειών, με αποτέλεσμα να έχει δηλωθεί η προσέγγιση περισσότερων από 450 κρουαζιερόπλοιων.

Ήδη η καλή πορεία της φάνηκε από την αρχή της χρονιάς, καθώς Μάρτιος και Απρίλιος ήταν μήνες που είχαν κάποια κίνηση έστω και μικρή, ενώ ο μήνας που διανύουμε αναμένεται ότι θα είναι καλύτερος και από αυτόν του 2019.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φέτος θα έρθουν με τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο πάνω από 350.000 τουρίστες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, τα νούμερα για φέτος είναι πολύ καλά, καθώς αν αναλογιστούμε ότι το 2019 οι προσεγγίσεις που είχαμε ήταν 258 και θεωρήθηκε μία καλή χρονιά, τότε σίγουρα ο αριθμός των 450 προσεγγίσεων είναι μια πολύ αισιόδοξη εξέλιξη.

Μάλιστα για την εξυπηρέτησή τους έγινε και ειδικός σχεδιασμός ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, καθώς και φέτος θα δραστηριοποιηθούν οι συνήθεις εταιρείες αλλά με μεγαλύτερα πλοία τα οποία υπερβαίνουν πλέον τα 200 και 220 μέτρα που γνωρίζαμε παλαιότερα και τα οποία τώρα φτάνουν τα 300 έως 350 μέτρα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο