Ιδρύεται οργανισμός για τη διαχείριση προορισμού

Ιδρύεται οργανισμός για τη διαχείριση προορισμού

Ιδρύεται οργανισμός για τη διαχείριση προορισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 912 ΦΟΡΕΣ

Γεγονός είναι πλέον για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού, καθώς η συζήτηση του θέματος στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, ανοίγει τον δρόμο ώστε να αποκτήσουν τα νησιά μας ένα ακόμα εργαλείο χρήσιμο αλλά και απαραίτητο για την αξιοποίηση του τουριστικού τους προϊόντος.

Η δημιουργία του οργανισμού αναδείχτηκε ως αναγκαιότητα πλέον κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τώρα ήρθε ο κατάλληλος χρόνος για την υλοποίησή του. Τόσο η διαχείριση όσο και η προβολή κάθε προορισμού μέσα από τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου Φορέα αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Κάτι τέτοιο θα προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που θα συμβάλουν μεταξύ άλλων στη διατήρηση της επισκεψιμότητας ή ακόμα και στη διαφοροποίηση του προϊόντος με νέους πελάτες, αλλά κυρίως στη βελτίωση των τοπικών οικονομικών μεγεθών. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να μπορέσει ένας τέτοιος οργανισμός να συμβάλει ώστε ο προορισμός μας να παραμείνει ανταγωνιστικός στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι πτήσεις πολλαπλασιάζονται
Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση αυτή εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά στο νησί μας και κάθε Σαββατοκύριακο καταγράφεται νέο ρεκόρ, λόγω του μεγάλου αριθμού των πτήσεων που προσγειώνονται στο αεροδρόμιό μας.

Έτσι λοιπόν εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουμε τις 160 πτήσεις και αυτό το διήμερο, με τις περισσότερες να προσγειώνονται στο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, τις δύο μεγαλύτερες αγορές για το νησί μας.
Αν οι ρυθμοί αυτοί συνεχιστούν, τότε όχι μόνο θα πιάσουμε τα νούμερα του 2019 της καλύτερης χρονιάς όλων των εποχών αλλά θα τα ξεπεράσουμε κατά πολύ. Υπενθυμίζουμε τις πολύ καλές επιδόσεις τους Απριλίου, ο οποίος όχι μόνο κατέγραψε αλματώδη αύξηση στην κίνηση, αλλά ξεπέρασε και τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σε ποσοστό 7,5%!

Ο μήνας που πέρασε ήταν ιδιαίτερα αποδοτικός σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο νησί μας, καθώς έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ συνολικά 111.057 άτομα, ενώ τον Απρίλιο του 2019 είχαν έρθει 102.715 άτομα. Δηλαδή τον φετινό Απρίλιο ήρθαν στη Ρόδο περίπου 8.300 περισσότεροι τουρίστες, ενώ την πρώτη πεντάδα αποτελούν οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Ισραηλινοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου