Κ. Σβύνου: Θα αγγίξουμε τα δεδομένα του 2019 σε αφίξεις, αλλά τα έσοδα θα είναι ίσα βάρκα ίσα... νερά!

Κ. Σβύνου: Θα αγγίξουμε τα δεδομένα του 2019 σε αφίξεις, αλλά τα έσοδα θα είναι ίσα βάρκα ίσα... νερά!

Κ. Σβύνου: Θα αγγίξουμε τα δεδομένα του 2019 σε αφίξεις, αλλά τα έσοδα θα είναι ίσα βάρκα ίσα... νερά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 393 ΦΟΡΕΣ

Στην καλή εξέλιξη που φαίνεται να έχει η φετινή τουριστική σεζόν ειδικά στα νησιά μας αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Κω, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του ΞΕΕ κ. Κωνσταντίνα Σβύνου.

«Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε καλά και κυρίως νωρίς. Είχαμε κόσμο από τον Μάρτιο. Οι προορισμοί όμως ήταν ανέτοιμοι να υποδεχθούν τους τουρίστες μετά από δύο δύσκολα χρόνια. Οι Ευρωπαίοι έχουν την ανάγκη να ταξιδέψουν και μας προτιμούν. Κάναμε μια καλή αρχή. Αυτό ισχύει για εμάς εδώ στα νησιά και ειδικά στο Νότιο Αιγαίο που είναι ψηλά στη ζήτηση των επισκεπτών», δήλωσε η κ. Σβύνου.

Αναφέρθηκε η κ. Σβύνου στο γεγονός ότι φέτος στην Κω έπρεπε να είχαν τελειώσει τα έργα και όχι να είναι ακόμη το νησί εργοτάξιο.
«Έπρεπε πολύ πριν από την έναρξη της σεζόν να ήμασταν έτοιμοι. Δημιουργούνται δυσλειτουργίες στις επιχειρήσεις. Αυτό δημιουργεί μια άσχημη εικόνα. Αυτό πρέπει να αλλάξει», είπε η κ. Σβύνου.

Σε ερώτηση αν είναι εφικτό φέτος να φθάσουμε στον τουρισμό τα δεδομένα του 2019, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αφίξεις δήλωσε:
«Καλό είναι να κρατούμε μικρό καλάθι. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι σε επίπεδο αφίξεων θα αγγίξουμε τα δεδομένα του 2019. Τονίζω όμως ότι τα ταμεία θα είναι ίσα βάρκα ίσα …νερά, που λέει η λαϊκή ρήση. Να θυμίσω ότι υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν. Ακόμη να λάβουμε υπόψη ότι φέτος έχουμε τις αυξήσεις στο ρεύμα και τις πρώτες ύλες».
Αναφορά έκανε επίσης η κ. Σβύνου και στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει και στην Κω.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά