Έχει ξεφύγει και πάλι η κατάσταση με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στη Ρόδο

Έχει ξεφύγει και πάλι η κατάσταση με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στη Ρόδο

Έχει ξεφύγει και πάλι η κατάσταση με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στη Ρόδο

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3947 ΦΟΡΕΣ

Καθημερινό είναι και πάλι το φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί της Ρόδου, όπως αποτυπώνεται από τις αναφορές των πολιτών αλλά και των εταιρειών οδικής βοήθειας.


Η υπόθεση με τα αυξημένα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο νησί μας, κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες, σκορπίζοντας πόνο, δυστυχία, θανάτους και τραυματισμούς που βυθίζουν σε απόγνωση, εκατοντάδες οικογένειες.

Την ίδια ώρα, οδηγοί, αστυνομικές αρχές, τοπικοί φορείς, αλλά κυρίως οι ίδιοι οι οδηγοί, αδυνατούν να κατανοήσουν το μέγεθος της διαχρονικής αυτής τραγωδίας που βιώνει ο τόπος μας.

Μέχρι τότε, θα παραμένουμε σε έναν φαύλο κύκλο, διαπιστώσεων και καταγραφών, ο οποίος όμως μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο θλιβερός και αιματηρός.

Πέντε οι νεκροί από την αρχή του έτους στα νησιά μας κι εκατοντάδες οι τραυματίες που έχει διακομίσει το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού μας. Αν αθροίσει δε κάποιος τις τραγωδίες της τελευταίας 20ετίας στην άσφαλτο της Ρόδου, τότε θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι έχει αφανιστεί, ένα μικρό χωριό της τάξης των 200 ανθρώπων (!) από τον χάρτη, προκαλώντας ανείπωτο πόνο στις οικογένειες, σε φίλους, σε συγγενείς...

Πόσο ακόμα πόνο, θλίψη και οργή μπορεί να αντέξει ένα τόσο δα νησί σαν τη Ρόδο μας; Και για πόσο θα ακούμε βαθυστόχαστες θεωρίες και ανούσιες διαπιστώσεις, από εκείνους που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να δρομολογήσουν ουσιαστικές λύσεις για να μειώσουν ή να μετριάσουν όλο αυτό το κακό;

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου