Κάρπαθος: Διάσωση 53χρονου Γερμανού τουρίστα που χάθηκε στην Όλυμπο

Κάρπαθος: Διάσωση 53χρονου Γερμανού τουρίστα που χάθηκε στην Όλυμπο

Κάρπαθος: Διάσωση 53χρονου Γερμανού τουρίστα που χάθηκε στην Όλυμπο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 715 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 14 Μαΐου, δόθηκε σήμα εξαφάνισης ατόμου, γερμανικής υπηκοότητας, 53 ετών, στην περιοχή Φορόκλι, Ολύμπου.

Παρότι η αναζήτηση αγνοουμένων είναι ευθύνη της αστυνομίας, η πυροσβεστική υπηρεσία παρουσίασε την κύρια δύναμη και διεξήγαγε την αναζήτηση και εύρεση του αγνοουμένου.

Ο αγνοούμενος βρέθηκε μετά από πολύωρη έρευνα της πυροσβεστικής, η οποία ξεκίνησε περί τα μεσάνυχτα, σε δύσβατες-απόκρημνες περιοχές και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Ο Γερμανός τουρίστας ο οποίος πάσχει και από το σύνδρομο Αλτσχάιμερ, βρέθηκε έντονα αφυδατωμένος, με μερική υποθερμία και σε κατάσταση σοκ, οπότε και του παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες.

Επίσης, λόγω της δύσβατης περιοχής τα υποδήματα του αγνοούμενου ήταν κατεστραμμένα, με τις σόλες οριακά συγκρατημένες, οπότε και η ολοκλήρωση της διάσωσης με την κατάβαση της πλαγιάς του διεξήχθη μεθοδικά και με απόλυτη μέριμνα της κατάστασης του. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γερμανός τουρίστας βρέθηκε σε αυτό το σημείο αποπροσανατολισμένος εξαιτίας του στρες και όχι ακολουθώντας κάποια πεζοπορική διαδρομή.

Με το πέρας της διάσωσης του Γερμανού τουρίστα, η οποία διήρκησε έξι ώρες, τον παρέλαβε ασθενοφόρο που είχε ειδοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καρπάθου για επίβλεψη της κατάστασής του.

Ο διασωθείς Γερμανός, εκδήλωσε την ευγνωμοσύνη του προς τους άντρες της πυροσβεστικής οι οποίοι του έσωσαν την ζωή. Από την πλευρά του, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου δεν επιζητά δάφνες αλλά το μόνο αίτημα που έχει εκφραστεί είναι να μαζευτεί μέσω χορηγιών ή οποιοδήποτε άλλον τρόπο, το ποσό των 5.000€ για να αγοραστεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός και να γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση ώστε στο μέλλον αυτού του είδους διασώσεις, που δυστυχώς φαίνεται να πυκνώνουν, να γίνονται με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πηγή: karpathiakanea.gr

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού