Με χρέωση θα σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Ρόδου τα τουριστικά λεωφορεία

Με χρέωση θα σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Ρόδου τα τουριστικά λεωφορεία

Με χρέωση θα σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Ρόδου τα τουριστικά λεωφορεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2730 ΦΟΡΕΣ

Με χρέωση θα μπορούν πλέον να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Ρόδου τα τουριστικά λεωφορεία προκειμένου να παραλαμβάνουν τους πελάτες τους, καθώς η Fraport Greece, μίσθωσε τον χώρο στάθμευσης που διαμορφώθηκε, σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία επέβαλε εισιτήριο ανάλογα με τον χρόνο παραμονής των οχημάτων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο τιμοκατάλογος που θα ισχύσει κοινοποιήθηκε την Παρασκευή σε όλους τους τουριστικούς πράκτορες της Ρόδου και από χθες τέθηκε σε εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ένα τέτοιο μέτρο στα τουριστικά λεωφορεία και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, καθώς οι αρχικές τιμές σε σχέση με τις τιμές του καταλόγου που ίσχυσαν τελικά, ήταν πολλαπλάσιες.
Λόγω των αντιδράσεων αυτών και μετά από συνεχείς συζητήσεις και διαπραγματεύσεις του κλάδου με τους υπεύθυνους οι τιμές μειώθηκαν περίπου στο 1/6 των αρχικών, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα αντιδράσεις.

Η εταιρεία που ανέλαβε τη διαχείριση του χώρου στάθμευσης είναι η Fast Car Park, η οποία μίσθωσε τον χώρο από τη Fraport Greece, πήρε την απαραίτητη άδεια και μάλιστα έχει τοποθετήσει και το ειδικό σύστημα με την μπάρα για τον έλεγχο των πούλμαν.

Στους χώρους της ελεγχόμενης πλέον στάθμευσης θα μπορούν να εισέρχονται τουριστικά λεωφορεία, μίνι μπας, καθώς και όσα άλλα αυτοκίνητα έχουν άδεια για τη μεταφορά τουριστών.
Σημειώνεται ότι στα ταξί που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο δεν έχει σταλεί ανάλογος τιμοκατάλογος.

Πάντως σε ό,τι αφορά τους χώρους, τους οποίους διαχειρίζεται η Fraport, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τιμές για τη μίσθωσή τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και μάλιστα οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αναζητούν χώρους εκτός του αεροδρομίου, αλλά κοντά σε αυτό ώστε να μεταφέρουν εκεί το στόλο τους. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, αυτές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Είναι αυτές που ισχύουν για όσα οχήματα έχουν ετήσια κάρτα και για όσα δεν έχουν κάρτα, ενώ και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχει δωρεάν παραμονή για τα πρώτα λεπτά ανάλογα με την κάθε κατηγορία.

Για παράδειγμα, ένα πούλμαν έχει δωρεάν στάθμευση για τα πρώτα 90 λεπτά ετησίως και μετά υπάρχει προσαύξηση από 5 ευρώ και πάνω για την επόμενη ώρα ενώ στη συνέχεια η προσαύξηση μεγαλώνει ανά 10 και 20 ευρώ κατά περίπτωση. Οι τιμές είναι ίδιες και για τα μίνι μπας, όμως η διάρκεια της στάθμευσης είναι μικρότερη.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας