Γ. Ματσίγκος: Θα ξεπεράσουμε τα 2.000.000 αφίξεις φέτος στη Ρόδο

Γ. Ματσίγκος: Θα ξεπεράσουμε τα 2.000.000 αφίξεις φέτος στη Ρόδο

Γ. Ματσίγκος: Θα ξεπεράσουμε τα 2.000.000 αφίξεις φέτος στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 622 ΦΟΡΕΣ

«Φέτος στοχεύουμε να πιάσουμε τις αφίξεις που είχαμε το 2019 στη Ρόδο. Από ό,τι φαίνεται ο στόχος είναι εφικτός. Θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατομμύρια επισκέπτες», δήλωσε στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Τον Απρίλιο, όπως τόνισε κ. Ματσίγκος, οι αφίξεις ήταν κατά 10.000 περισσότερες από αυτές του αντίστοιχου μήνα του 2019 και αυτό δημιουργεί ελπίδες.

«Καλά πάμε και τον Μάιο. Να υπενθυμίσω ότι τον Μάιο του 2019 είχαμε 285.000 τουρίστες. Φέτος μέχρι τώρα είχαμε 133.000 αφίξεις. Οι προκρατήσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο πάνε καλά. Ευελπιστούμε να είναι το ίδιο καλή και η κατάσταση το φθινόπωρο. Στόχος να πλησιάσουμε σε ποσοστό 85 με 90% τα δεδομένα του 2019», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ματσίγκος στο γεγονός ότι θα αυξηθούν σε ποσοστό 16% οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ελλάδα και αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στον τουρισμό.
«Δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στον τουρισμό, καθώς μπορεί να αλλάξουν τα κριτήρια επιλογής προορισμών από τους επισκέπτες. Είμαστε σε αναμονή αλλά αισιόδοξοι», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων αναφέρθηκε και στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εξαιτίας των αυξήσεων των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και στις πρώτες ύλες.
Με αφορμή αυτό το γεγονός τόνισε ότι τώρα θα πρέπει η κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά το θέμα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

Σε ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία ο κ. Ματσίγκος απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο και θα αντιμετωπιστεί φέτος και όταν θα αρχίσουν να έρχονται στη Ρόδο εργαζόμενοι από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως τόνισε, χρειάζεται αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

«Πολλοί εργαζόμενοι που ήταν από άλλες περιοχές της χώρας δούλευαν εκεί και έπαιρναν και τα επιδόματα. Τώρα θα έρθου στη Ρόδο. Χρειάζεται όμως αναβάθμιση της τουριστικής δημόσιας εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Επίσης αρνητικά λειτουργεί το γεγονός, όπως είπε ο κ. Ματσίγκος, ότι η τουριστική σεζόν διαρκεί πολύ λίγο και αυτό απασχολεί τους εργαζομένους γιατί δεν έχουν τα αναμενόμενα εισοδήματα για να επιβιώσουν.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές