Προσέφυγε στα δικαστήρια για να μην της αφαιρέσουν το ρολόι της ΔΕΗ

Προσέφυγε στα δικαστήρια για να μην της αφαιρέσουν το ρολόι της ΔΕΗ

Προσέφυγε στα δικαστήρια για να μην της αφαιρέσουν το ρολόι της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1158 ΦΟΡΕΣ

Πρέπει να κάνει ρύθμιση οφειλών αλλά... δεν μπορεί, επειδή δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικός λογαριασμός

Στην δικαιοσύνη αναγκάστηκε να προσφύγει συμπολίτισσα μας προκειμένου να μην τις αφαιρέσουν το ρολόι της ηλετροδότησης της για οφειλές ύψους 5.500 ευρώ που φέρεται να δημιουργήθηκαν σε περίοδο που η επιχείρηση της ήταν κλειστή!

Μάλιστα η ίδια είχε ζητήσει προηγουμένως από τη ΔΕΗ να προβεί σε ρύθμιση, όμως η εταιρεία της είπε πως αυτό θα πρέπει να γίνει τον Ιούνιο και εφόσον προηγηθεί εκκαθαριστικός λογαριασμός!

Η υπόθεση εξετάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), στο οποίο η συμπολίτισσά μας κατέθεσε αίτηση διά των δικηγόρων της κ.κ. Μιχάλη Διάκου και Αναστάσιου Διάκου ζητώντας να εκδοθεί και προσωρινή διαταγή. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και την έκδοση προσωρινής διαταγής απαγορεύει σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ να αφαιρέσουν το ρολόι ηλεκτροδότησης της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού για οριστική ρύθμιση των οφειλών της συμπολίτισσάς μας, υπό τον όρο της καταβολής έναντι της οφειλής ποσού 300 ευρώ, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης και καταβολής ποσού 300 ευρώ το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2022.

Όλα αυτά ισχύουν έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών που θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου 2022.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, η συμπολίτισσά μας διαθέτει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε χωριό της Ρόδου. Όλα τα χρόνια κάλυπτε απόλυτα τις υποχρεώσεις της, μεταξύ των οποίων και τους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης. Ωστόσο τα πράγματα, ιδίως για επιχειρήσεις που βασίζονται στον τουριστικό τομέα, δεν πήγαν πολύ καλά τα τελευταία χρόνια ιδίως λόγω της πανδημίας.

Η οφειλή της λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται στο ποσό των 5.551 ευρώ, ποσό που η επιχειρηματίας δηλώνει ότι δεν είναι το σωστό αφού ο υπολογισμός του έγινε αυθαίρετα. Αιτιολογώντας τον ισχυρισμό της αυτό αναφέρει ότι το ρολόι που έχει στο κατάστημά της, μετά από ηλεκτροπληξία έχει καεί (αυτό αποδεικνύεται και από φωτογραφία που υπάρχει από την επίσκεψη ηλεκτρολόγων της ΔΕΗ στις 15/10/2021), με αποτέλεσμα να μην μετράει ο ψηφιακός, η ροδέλα δεν γυρνάει, ο αναλυτικός παραμένει σταθερός αφού είναι αποσυνδεδεμένος και πλέον εκδιδονται λογαριασμοί για την επιχείρησή της κατά προσέγγιση, μία επιχείρηση η οποία από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο παραμένει κλειστή.

Στην ίδια αίτηση προς το δικαστήριο αναφέρεται επίσης ότι οι οφειλές της επιχείρησης και μάλιστα σε περίοδο κατανάλωσης, από τις 27/08/2021 με 30/12/2021 ανερχόταν στο ποσό των 1.444 ευρώ, ενώ την περίοδο 31/12/2021 έως και 24/02/2022 , οπότε και το κατάστημα είναι κλειστό, ο λογαριασμός αναφέρει προηγούμενο ανεξόφλητο υπόλοιπο 5.219 ευρώ!
Δηλαδή κατά τη συμπολίτισσά μας, «υπάρχει μία διαφορά 3.775 ευρώ, η οποία δεν προκύπτει από πουθενά και είναι εντελώς αυθαίρετη και καταχρηστική, τη στιγμή μάλιστα που η επιχείρησή της ήταν κλειστή».

Για τους λόγους αυτούς και η επιχειρηματίας επισκέφθηκε τη ΔΕΗ όπου και ενημερώθηκε πως μπορεί να προβεί σε ρύθμιση των οφειλών της, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να περιμένουν έως το τέλος Μαΐου προκειμένου να εκδοθεί ο νέος εκκαθαριστικός λογαριασμός για να γίνει επαλήθευση και πλέον στις αρχές Ιουνίου να μεταβεί εκ νέου στη ΔΕΗ η συμπολίτισσά μας για να κάνει ρύθμιση. Μάλιστα στην ενημέρωση που είχε για τη σχετική διαδικασία της είχαν πει και τις δόσεις και τα ποσά που θα κατέβαλλε μετά τη ρύθμιση. Παρά όμως τη συνεννόηση που έκανε με τη ΔΕΗ στις 10 Μαΐου 2022 την επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο της γνωστοποίησε ότι στις 14 Μαΐου θα της αφαιρέσουν το ρολόι.

Η συμπολίτισσα μας τους εξήγησε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ και θα υπογραφεί νέο συμβόλαιο, ρυθμίζοντας παράλληλα τις οφειλές της, σε ό,τι ποσό προκύψει. Παράλληλα τους ανέφερε ότι αδυνατεί να αποπληρώσει όλο το ποσό χωρίς να κάνει ρύθμιση, ωστόσο η ίδια αναφέρει στην αίτησή της προς το δικαστήριο ότι η απάντηση που πήρε από τον υπάλληλο είναι πως αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες της, όμως εκείνος εκτελεί απλώς εντολές και της «πρότεινε» να ψάξει να βρει τα χρήματα που της ζητάνε για να μπορέσει να λειτουργήσει το κατάστημά της.

Φυσικά από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία δούλεψε ελάχιστα λόγω της πανδημίας τα προηγούμενα δύο χρόνια, καλύπτονται οι ανάγκες όλης της οικογένειας και οι υποχρεώσεις που υπάρχουν, ενώ η τυχόν αδυναμία λειτουργία της θα οδηγούσε σε απόλυτα οικονομική δυσχέρεια όλα τα μέλη της.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών