Στη Ρόδο σήμερα για το Κτηματολόγιο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Στη Ρόδο σήμερα για το Κτηματολόγιο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Στη Ρόδο σήμερα για το Κτηματολόγιο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 387 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο μεταβαίνει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής, προκειμένου να εξετάσει ζητήματα που αφορούν τη μόνιμη εγκατάσταση του Κτηματολογίου στον χώρο του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, αλλά και το κτηριακό θέμα του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο κ. Αλεξανδρής αναμένεται να αφιχθεί το πρωί στο νησί μας, όπου και θα παραμείνει δύο ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα μετά την άφιξή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόκειται να επισκεφθεί τον χώρο του παλιού νοσοκομείου, όπου έχει μεταφερθεί και στεγάζεται το Κτηματολόγιο, ενώ θα έχει συνάντηση τόσο με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο όσο και με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Αλεξανδρής αναμένεται να επισκεφθεί το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου και να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου κ. Χριστόδουλο Κυρτσίδη, αλλά και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Τηλεδιάσκεψη για το Εθνικό Κτηματολόγιο
Εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων που σχετίζονται με το θέμα, συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες το πρωί από τη Βουλή των Ελλήνων για το σχέδιο νόμου που προωθείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ένταξη του Κτηματολογίου της Ρόδου στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που συνεδρίασε χθες στις 11 το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Βουλής των Ελλήνων.
Σε αυτή τη συνεδρίαση κλήθηκαν και φορείς του τόπου μας να εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ένταξη των περιοχών ισχύος του κτηματολογικού κανονισμού Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο, εφαρμογή σε αυτές της κοινής εθνικής νομοθεσίας - Διασύνδεση Ληξιαρχείων και «Ελληνικού Κτηματολογίου» - Καταχώριση αγωγών και αιτήσεων στα κτηματολογικά φύλλα και λοιπές».

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και εισηγητής του θέματος κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Ιωάννης Παππάς, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, η πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου κα Αικατερίνη – Γεωργία Λαουδίκου, ο προϊστάμενος του Κτηματολογίου Ρόδου κ. Νίκος Ματσάκης, από τους συμβολαιογράφους ο κ. Σταύρος Κουταλιανός, από τους τοπογράφους ο πρόεδρός τους κ. Παναγιώτης Τσιράκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών ακινήτων Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Βαγιανού.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς