Σειρά διακρίσεων μαθητών και μαθητριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου

Σειρά διακρίσεων μαθητών και μαθητριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου

Σειρά διακρίσεων μαθητών και μαθητριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 854 ΦΟΡΕΣ

Περήφανοι για τις διακρίσεις των παιδιών σε πανελλήνιο επίπεδο, είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Πόλης μας.

Τα παιδιά του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος, κατάφεραν να διακριθούν:
• Σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Λογοτεχνίας.
• Σε περιφερειακό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Νότιο Αιγαίο)
• Στον πανελλήνιο διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας»

Ειδικότερα:
• Στον 11o πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Λογοτεχνίας Σοφία Φίλντιση: Το «Δέντρο Της Σοφίας» έλαβαν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ2 του σχολείου, με την ενθάρρυνση και υποστήριξη των δασκάλων Σωτηράκη Μαρίας (Γ1) και Ζερεμέ Ειρήνης (Γ2).
Η μαθήτρια του τμήματος Γ1 Ζουρούδη Κωνσταντίνα έλαβε το 1ο βραβείο και ο μαθητής του τμήματος Γ2 Παπαϊωάννου Σάββας έλαβε το 2ο βραβείο.

• Στον περιφερειακό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου:
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου «Ζέφυρος» συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου FirstLegoLeague με την υποστήριξη τoυ Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της LEGOEducation.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από την Δ’ τάξη με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη του εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου Φραγκούλη Γιάννη. Κατάφεραν να διακριθούν στην κατηγορία Explore 6-10 ετών κερδίζοντας τρία βραβεία (βραβείο προγραμματισμού, βραβείο κατασκευής και βραβείο καινοτομίας).

Στον 4ο διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας», που διενεργήθηκε στις 12 Μαρτίου του 2022, ο μαθητής Άγγελος Χρυσόστομος Χαντζιάρας του Βασιλείου, μαθητής του τμήματος Γ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου «Ζέφυρος», έλαβε διάκριση ανάμεσα σε πολλούς διαγωνιζομένους από όλη την Ελλάδα, κάνοντας υπερήφανους, τη δασκάλα του Σωτηράκη Μαρία και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό σχολικού συγκροτήματος. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό έγινε με πρωτοβουλία της οικογένειας, μετά από σχετική ενημέρωση από το σχολείο.

Σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου κος Ανδρέας Παπαζαχαρίου και ο σύλλογος Διδασκόντων, εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν τονίζοντας τα εξής:

«Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς θεωρείται ωφέλιμη για τα παιδιά γιατί το σχολείο δεν αποσκοπεί μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, κριτικής σκέψης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και καλή πρόοδο!».

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων