215.000 ευρώ για τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο

215.000 ευρώ για τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο

215.000 ευρώ για τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 452 ΦΟΡΕΣ

Ποσό 215.000 ευρώ θα διαθέσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να εφοδιαστεί με τρόφιμα για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου, καθώς η δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη για το αποτέλεσμα του μεγάλου διαγωνισμού που είχε διεξαχθεί πριν από πολλούς μήνες.

Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη οικονομική επιτροπή ώστε να εγκριθεί η διάθεση της πίστωσης και να καλυφθούν έτσι τα κενά μέχρι να υπάρξει τελική απόφαση για τον χρονίζοντα διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του διαγωνισμού κοντεύει να συμπληρώσει δύο χρόνια λόγω των προσφυγών που καταθέτουν συνέχεια οι συμμετέχοντες, με αποτέλεσμα η περιφέρεια να έχει εξαντλήσει όλους τους τρόπους που υπάρχουν ώστε να μπορέσει να ενισχύσει τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου.

Μάλιστα η τελευταία προσφυγή επρόκειτο να συζητηθεί προχθές αλλά, όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη, η υπόθεση πήρα νέα αναβολή λόγω κωλύματος ενός δικηγόρου και θα εκδικαστεί στις 26 Ιουνίου.

«Στις 17 Μαΐου επρόκειτο να συζητηθεί μία ακόμα προσφυγή των διαγωνιζομένων στο διοικητικό εφετείο του Πειραιά. Δυστυχώς ο ένας εκ των δικηγόρων της εταιρείας που προσφεύγει δήλωσε ασθένεια και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 26 Ιουνίου.
Όμως παρ’ όλα αυτά έχουμε ήδη υλοποιήσει μία απευθείας ανάθεση ύψους 30.000 ευρώ συν ΦΠΑ και έχουμε κάνει ήδη τη διανομή.

Στην επόμενη οικονομική επιτροπή θα προχωρήσουμε και άλλα 215.000 ευρώ για τρόφιμα του κοινωνικού παντοπωλείου ώστε να καλύψουμε τους χρόνους μέχρι να βγουν οι αποφάσεις για τον μεγάλο διαγωνισμό. Ελπίζω σύντομα ότι θα ομαλοποιηθούν οι διανομές στο κοινωνικό παντοπωλείο» είπε.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι στη Ρόδο είναι περίπου 1.000 οικογένειες οι δικαιούχοι ενώ στα υπόλοιπα νησιά είναι μικρότερος ο αριθμός αλλά εκεί, όπως τόνισε η κ. Γιασιράνη, υλοποιείται το ΤΕΒΑ και γίνονται αδιάλειπτα διανομές τροφίμων.
Στα νησιά δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως είπε, και για τον λόγο αυτό δίνεται προτεραιότητα στη Ρόδο, καθώς στο νησί μας βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός των δικαιούχων και δεν έχουν άλλο τρόπο να ενισχυθούν με τρόφιμα.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας