«Ηχοχρώματα»: Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά

«Ηχοχρώματα»: Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά

«Ηχοχρώματα»: Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 144 ΦΟΡΕΣ

«Μουσική πανδαισία» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η βραδιά που έζησε το κοινό στη συναυλία της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου ΔΟΠΑΡ υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Άντζελας Σπανού, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο σε διοργάνωση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).

Η είσοδος της χορωδίας στη σκηνή μέσα από το κοινό, ήταν μία έκπληξη που προμήνυε ότι η συναυλία αυτή θα είχε κάτι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό. Ο Ευάγγελος Σπάρταλης με τη μοναδική χροιά της φωνής του, έδωσε ζωή στα ευρηματικά και λιτά κείμενα του Βαγγέλη Κατσογριδάκη που έντυσαν τη συναυλία και μας πήραν από το χέρι σε ένα ταξίδι στο χρόνο και τους ήχους. Η εναλλαγή των τραγουδιών σε ένα πρωτότυπο ρεπερτόριο μάς ταξίδεψε, μας χάιδεψε τα αυτιά, μας πήρε από τον 16ο αιώνα και μας έφερε στα νερά της Νέας Ζηλανδίας και από εκεί πίσω στη Σμύρνη και στην Κρήτη του Ερωτόκριτου…

Η συνοδεία του πιάνου μοναδική από τη Σεβαστή Χατζηστρατή, τόνιζε ακόμα περισσότερο την εναλλαγή των τραγουδιών στην a capella εκτέλεσή τους που μας μάγεψε. Φρέσκια, χαρούμενη, αισθαντική, μία δροσερή αύρα φύσηξε στον χώρο του Δημοτικού θεάτρου μας: Τραγούδια των Mozart, Brahms, Schubert, Praetorious, Arbeau, σε απόλυτη σύνδεση με παραδοσιακά, ρεμπέτικα, θαλασσινά τραγούδια, με τραγούδια των Βαμβακάρη, Χατζιδάκι, Κακογιάννη, με επιστέγασμα αυτά του Ρόδιου Συνθέτη Αντώνη Κυζούλη.

Η Μαέστρος κατάφερε να δώσει πνοή στο έργο αυτό και να καθοδηγήσει τα μέλη της χορωδίας σε άρτιο αποτέλεσμα που απόλαυσε το κοινό της Ρόδου. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της χορωδίας που με τη συλλογική δουλειά τους απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο κόπος και η προσπάθεια φέρνουν αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας