Χωρίς γιατρό έχουν μείνει τρία από τα έξι δημοτικά ιατρεία της Ρόδου

Χωρίς γιατρό έχουν μείνει τρία  από τα έξι δημοτικά ιατρεία της Ρόδου

Χωρίς γιατρό έχουν μείνει τρία από τα έξι δημοτικά ιατρεία της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 591 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς γιατρό είναι τρία από τα έξι δημοτικά ιατρεία της πόλης, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται αρκετοί συμπολίτες μας.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκδόθηκε χθες ανακοίνωση από τον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας Ρόδου κατανοώντας τα δικαιολογημένα παράπονα των συμπολιτώνμας, για την έλλειψη ιατρού στα τρία από τα έξι Δημοτικά Ιατρεία και συγκεκριμένα, της Παλιάς Πόλης, της Ανάληψης και του Αγίου Ιωάννη, θα ήθελε να γνωρίσει τα εξής:

1. Το Δ.Σ. του Ιδρύματος έλαβε τη με αριθμ. 1/2022 απόφαση για προγραμματισμό προσλήψεων στις 07-01-2022 σύμφωνα με το αριθμ. 95989/26-12-2021 έγγραφο του υπουργείου Εσωτειρκών, όπου ζήτησε την έγκριση δύο ιατρών, ενός ιατρού γενικής ιατρικής για τα δημοτικά ιατρεία και ενός παιδιάτρου για τους δύο παιδικούς μας σταθμούς.

2. Το ΑΣΕΠ στις 11-01-2022 χορήγησε άμεσα βεβαιώσεις για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για τις παραπάνω ειδικότητες.
Έκτοτε δεν έχει έρθει έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών για να προχωρήσει η υπηρεσία μας σε ανακοινώσεις προκειμένου να καλύψει τις θέσεις αυτές.

Ηδη ο Δ.Ο.Π. έχει αναρτήσει ανακοινώσεις για τους συμπολίτες μας που μπορούν να μετακινούνται να εξυπηρετούνται από τα άλλα Δημοτικά Ιατρεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας των.
Για όσους δεν μπορούν να μεταβούν σε άλλα ιατρεία και χρειάζονται συνταγογραφήσεις, παρακαλούμε τα προς συνταγογράφηση φάρμακα να παραδίδονται στις νοσηλεύτριες προκειμένου να διεκπεραιωθούν από υπάρχοντα ιατρό των Δημοτικών Ιατρείων.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και ενέργεια εκ μέρους μας ώστε να επισπευθούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι διαδικασίες πρόσληψης των ιατρών και ζητούμε την κατανόησή σας δεδομένου ότι για το πρόβλημα δεν ευθύνεται ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας και ο Δήμος Ρόδου.
Τέλος, προχωρά η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για κάλυψη δύο μόνιμων ιατρών.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Γεώργιος-Ευθύμιος Τριάντος
Αντιδήμαρχος Δ.Ρ.».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς