Γ. Κλούβας: Υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν στη Ρόδο

Γ. Κλούβας: Υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν στη Ρόδο

Γ. Κλούβας: Υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

Ικανοποιημένος είναι σε γενικές γραμμές και ο χώρος της εστίασης από την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο, καθώς σχεδόν όλα τα καταστήματα άνοιξαν και οι ξένοι επισκέπτες μας κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Μάλιστα μετά την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας από το Ισραήλ, υπάρχει μία επιβεβαιωμένη αύξηση της κίνησης στην τοπική αγορά, καθώς και στον χώρο της διασκέδασης γίνεται αισθητή η παρουσία των Ισραηλινών τουριστών.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του σωματείου Εστιατόρων της περιοχής μας Γιάννης Κλούβας, υπάρχει μία αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν, αλλά εκείνο που προβληματίζει τον κλάδο είναι το κύμα ακρίβειας που πλήττει τις επιχειρήσεις και ήρθε να προστεθεί στα συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων ετών.

«Εμείς ως κλάδος ξεκινήσαμε αρκετά καλά μέχρι το Πάσχα, δυναμικά θα έλεγα και πιάσαμε ρυθμούς λίγο καλύτερους από το 2019. Αμέσως μετά όμως έγινε μία μεγάλη… κοιλιά, αλλά τώρα υπάρχουν σημάδια ότι ανεβαίνει και πάλι σταδιακά η κίνηση.
Μέχρι και το Πάσχα οι περισσότεροι που κυκλοφορούσαν ήταν οι Ισραηλινοί που αγοραστικά ήταν πολύ δυνατοί ενώ εμφανίστηκαν και Γάλλοι, Δανοί, Νορβηγοί, όχι όμως μεγάλα νούμερα, αλλά πήγαμε αρκετά καλά, καθώς είχαμε να τους δούμε τρία χρόνια.

Ένα ευχάριστο γεγονός είναι ότι έχει ξεκινήσει το κρουαζιερόπλοιο “Crown Iris” να έρχεται κάθε εβδομάδα από το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί βγαίνουν έξω, ξενυχτούν, ξοδεύουν και διασκεδάζουν, κάτι που γίνεται μετά από 2 χρόνια» είπε ο κ. Κλούβας ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Μάιος εξελίσσεται καλά και ο κλάδος ευελπιστεί ότι θα πάει ακόμα καλύτερα.
Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στο θέμα των τιμών με τις συνεχείς αυξήσεις, καθώς συχνά αυτές αλλάζουν προκαλώντας ένα μπέρδεμα στους επιχειρηματίες για το πόσο θα πουλήσουν τα προϊόντα τους.

«Όλα αυξήθηκαν. Εμείς κάθε αρχή της σεζόν τυπώναμε καταλόγους, αλλά τώρα αναγκαζόμαστε με το στυλό να σβήνουμε και να γράφουμε, καθώς κάθε φορά που πάμε να ψωνίσουμε αυτές αλλάζουν» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις της εστίασης έχουν ανοίξει, αλλά δε δουλεύουν όλες, όπως για παράδειγμα αυτές που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, καθώς λόγω ακρίβειας της βενζίνης δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση σε όσες βρίσκονται πολύ μακριά από την πόλη.

Με την ευκαιρία ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση του σωματείου των Εστιατόρων με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καραμαρίτη, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε λύση ώστε να γίνεται καλύτερα η αποκομιδή των σκουπιδιών από τα εστιατόρια.

Όπως δήλωσε, περνούν δύο φορές την ημέρα μικρά οχήματα και συγκεκριμένα, στις 4 το απόγευμα και στις 12 το βράδυ και μαζεύουν τους κάδους των εστιατορίων με τα απορρίμματά, ώστε να γίνεται πιο εύκολα η αποκομιδή.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο